Milivojević iz Budve u Gornji Milanovac

od Press OSCG
182 pregleda

Nakon sezone u Budvi, u kojoj je kao kapiten osvojio tri trofeja (duplu krunu, ali i Kup Crne Gore za prethodnu godinu, koji nije odigran u planiranom terminu zbog koronavirusa), Aleksandar Milivojević je napustio metropolu crnogorskog turizma. Bivši odbojkaški reprezentativac Crne Gore će naredne sezone nositi dres novog srpskog superligaša, Takova iz Gornjeg Milanovca.

Za iskusnog 38-godišnjeg primača servisa je to povratak u srpsku odbojku nakon punih 15 godina. Naime, Milivojević je 2006. godine iz Mladog radnika iz Požarevca stigao u Budućnost, u kojoj je za dvije sezone, pod vođstvom Igora Kolakovića, stekao punu afirmaciju, i nakon toga počeo dugu karijeru u inostranstvu.

Rodom iz Novog Pazara, popularni Aga je odbojkaški ponikao u Ribnici, a prije dolaska u Podgoricu, osim Mladog radnika, igrao je i u Vojvodini, a osim Budućnosti i Budve, u Crnoj Gori je nosio i dres Budvanske rivijere.

Igrao je za francuske klubove Bove, Nicu, Arn, Kambre i Ajačio, nosio je dres grčkog Arisa, njemačkog Nechopersa, hrvatske Kaštel Marine, a prije dolaska u Budvu je proveo dvije godine u Rumuniji, u Krajovi i Ploeštiju…

Od igrača iz prošlogodišnjeg sastava, Budvu su definitivno napustili i crnogorski Milutin Pavićević (otišao u češku Duklu iz Libereca) i Ivan Zvicer (švajcarski Nafels), kojima je, takođe, istekao ugovor. Pod ugovorom su trenutno jedino Rusi Mihajlov i Zlobin.

Izvor: Pobjeda – Arena

Povezani članci