Banner

Milačić: Galeb zasluženo osvojio titulu, gledamo se dogodine

od Mirjana
545 pregleda

Drugi put u nezavisnoj državi, odbojkašice Luke Bar završile su sezonu bez trofeja. Kao i 2010. godine, ponovo je “krivac” isti – gradski rival Galeb, koji je osvojio duplu krunu i “sirene” ostavio praznih ruku.

Izabranice Vladimira Milačića su prvo izgubile finale Kupa sa 3:0, a onda su izgubile i sva tri meča finala plej-ofa maksimalnim rezultatom. Iako je malo ko očekivao da će Luka Bar sva četiri meča za trofeje izbubiti bez osvojjenog seta, konačna raspodjela trofeja nije iznenađenje, naprotiv. Pojačan u januaru sa Andreom Laković, te Amerikankama Megan Fergus i Memi Džerard, Galeb je, ipak, bio nedodirljiv za Luku Bar koja je prošlog ljeta ostao bez nekoliko važnih igračica, čija mjesta su zauzele djevojke iz juniorskog pogona barskog kluba…

– Galeb je zasluženo osvojio titulu šampiona ove sezone. Mi, jednostavno, nismo mogli da pariramo njihovim pojačanjima koja su dovedena u januaru. Mislim na dvije Amerikanke i Andreu Laković, koja je godinu dana starija od oba naša srednjaka zajedno. Bili su bolji, dobro su igrali, imaju neosporan talenat, sve čestitke – ističe trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Najdugovječniji trener na klupi jednog crnogorskog sportskog kolektiva je čestitao i svojoj ekipi, koja je ligaški dio završila na drugom mjestu, iza Galeba, a u polufinalu plej-ofa je u dva meča eliminisala Albatros. Posebno je, na papiru, bio izazovan meč sa pojačanim Herceg Novim u osmini finala.

– Hvala djevojkama na dobrom i predanom radu tokom ovogodišnje sezone. Da nam je neko prije svega ovoga ponudio finale plej-ofa, prihvatili bismo. U Kupu smo već bili prežaljeni zbog priče kako je osjetno pojačani Herceg Novi napravio odličnu ekipu, ali eto i njih smo uspjeli da prođemo – dodaje Milačić.

Trener najtrofejnijeg crnogorskog odbojkaškog kluba ističe da ekipa odmah kreće sa radom za sljedeću godinu.

– Zahvaljujem rukovodstvu Luke Bar na trudu, kao i Nenadu Vujanoviću (predsjednik kluba, prim.a.) koji nas podržava svih ovih godina. Gledamo se dogodine – zaključio je Milačić.

Izvor: Pobjeda

Povezani članci