Matija Ćinćur produžio ugovor

od Press OSCG
24 pregleda

Matija Ćinćur je produžio važeći ugovor sa ekipom Budućnost Volley-a za još jednu sezonu, pa ostati do ljeta 2023. godine.

Talentovani srednji bloker je u podgorički klub stigao prije dvije sezone iz bjelopoljskog Jedinstva, kada je potpisao trogodišnji ugovor.

“Nastavak saradnje sa ekipom Budućnosti vidim kao dobar izbor i kao logičan slijed događaja u mojoj karijeri. U protekle dvije sezone uvjerio sam se u kvalitet rada i u ozbiljnost ljudi u OK Budućnost. Sve dogovoreno je ispoštvovano. Kao mlad igrač dobio sam pravu priliku i nadam se da ću ispuniti njihova i moja očekivanja”, rekao je Ćinćur.

Ćinćur je prošao sve reprezentativne selekcije, od pionirske do juniorske, a bio je i dio trenažnog procesa seniorske reprezentacije u posljednjim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Kao kruna mog dosadašnjeg rada i pružene prilike da se dokažem na terenu je i poziv selektora Veljka Bašića na pripreme seniorske reprezentacije, kao njen najmlađi član, što mi predstavlja posebno zadovoljstvo. U narednom periodu očekujem da ću svojim radom i zalaganjem uz pomoć saigrača i trenera opravdati ukazano povjerenje i napredovati kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu”, dodao je Ćinćur.

Prije Ćinćura, ugovor na godinu sa podgoričkim timom je produžio i korektor Đorđe Jovović. Nakon godine rada u inostranstvu, u Saudijskoj Arabiji, na klupu “plavih” se vratio trener Balša Radulović.

Klub je ljetos napustio reprezentativni primač Nemanja Peruničić, koji će karijeru nastaviti u slovenačkom ACH voleju, dok je ugovor istekao i reprezentativnom srednjem blokeru Luki Babiću, kome je prioritet odlazak u inostranstvo.

Povezani članci