Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
ReprezentacijaTransferi

Marko Bojić u Turskoj

Nakon pet godina Marko Bojić se vraća u Tursku – jedan od najboljih crnogorskih odbojkaša će iduće sezone nositi dres novog prvoligaša, Kiziltepea, u čijim je redovima prošle sezone igrao naš bivši reprezentativac Balša Radunović.

Bojić je u Turskoj već igrao za dva kluba, Halkbanku i Ziratbanku.

Primač servisa naše reprezentacije, najstariji od trojice odbojkaške braće Bojić (pored Slobodana i Vladimira), karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, odakle je vrlo mlad otišao u Budućnost, gdje je proveo pet godina (titula u prvenstvu Srbije i Crne Gore, dvije titule i tri kupa u nezavisnoj Crnoj Gori), a onda počeo inostranu karijeru.

16-09-2019 NED: EC Volleyball 2019 Montenegro – Ukraine, Rotterdam
First round group D /

Igrao je u Grčkoj (PAOK, gdje je bio najbolji poenter i igrač regularnog dijela prvenstva), Poljskoj (Rešovija, uzeo titulu i igrao finale CEV kupa), Rumuniji (Konstanca), Rusiji (Jaroslavič), Turskoj (Ziratbanka, Halkbanka), Francuskoj (Pari volej, Nansi), Kataru (Al Šamal), Indoneziji (Sumsel Babel bank), Južnoj Koreji (OK Sejvings banke Raš end keš), Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Al Nasr Dubai), Rumuniji (Arkada), Portugalu (Sporting), zbog korone kratko u Kini (Nanđing), te kratko na Kipru (Omonija), prije nego se tokom prošle sezone preselio u Nansi.

U prvoj polusezoni 2013/2014. nosio je dres i najtrofejnijeg crnogorskog kluba Budvanske rivijere, a nešto više od mjesec dana, krajem 2019. godine je, privremeno, bio član i Jedinstva iz Bijelog Polja, čekajući transfer za Kinu…

U nedavnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Bojić se povrijedio na prvoj utakmici (u drugom setu) protiv Azerbejdžana, pa je ostatak kvalifikacija odgledao sa klupe. Ipak, njegovi saigrači su izborili plasman na EP, drugi uzastopni, a u septembru će u Ostravi igrati u grupi sa domaćom Češkom, Slovenijom, Italijom, Bugarskom i Bjelorusijom.

Izvor: Pobjeda – Arena