Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Liga šampiona

LIGA ŠAMPIONA: Žrijeb četvrtfinala u petak (13h)

Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je da će se žrijeb četvrtfinala Lige šampiona 2019. u obije konkurencije održati u petak, 1. marta od 13.00 časova u prostorijama CEV u Luksemburgu, uz direktne prenose na https://www.eurovolley.tv/en-int/page/home-cev i https://www.facebook.com/CEVolleyballCL/.

Žrijebom je predviđeno da u “prvom šeširu” budu 4 ekipe sa najboljim skorom u takmičenju po grupama, dok će u “drugom šeširu” biti 5. ekipa po učinku, odnosno pobjednik grupe sa najslabijim skorom, kao i 3 najbolje drugoplasirane ekipe.

U konkurenciji odbojkašica u “prvom šeširu” su Novara, Vakifbank, Ezačibaši i Fenerbahče, a u “drugom šeširu” su Skandići, Dinamo Moskva, Štutgart i Koneljano.

U konkurenciji odbojkaša, u “prvom šeširu” će biti Zenit Kazanj, Peruđa, Lube Ćivitanova i Zenit Sankt Peterburg, dok će u “drugom šeširu” biti Trefl Gdanjsk, Šomon, Dinamo Moskva i Belhatov.

U četvrtfinalu se ne mogu sastati ekipe koje su igrale u istoj grupi, uz podatak da će domaćini u prvim mečevima biti ekipe iz “drugog šešira”.

Prve utakmice četvrtfinala će se odigrati 12 – 14. marta, a revanši 19 – 21. marta.

Finala Lige šampiona 2019. u obije konkurencije odigraće se 18. maja u dvorani Maks Šmeling Berlinu, u Njemačkoj.