Banner

Krunić: “Zadovoljan sam grupom, rivali sa kojima se možemo ravnopravno nositi”

Selektor seniorki, Milorad Krunić, kvalifikacionu grupu za Evropskog prvenstvo 2026. vidi kao šansu generacije

od Danilo
215 pregleda

Selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Milorad Krunić, zadovoljan je žrijebom, i vjeruje u šanse protiv selekcija Bosne i Hercegovine i Letonije u grupi C kvalifikacija za Euro Volej 2026.

“Moramo biti zadovoljni grupom. Mislim da ćemo za rivale imati ekipe sa kojima se možemo ravnopravno nositi i kući i u gostima. Bosnu i Hercegovinu poznajemo puno bolje, igrali smo sa njom protekle dvije godine prijateljske utakmice i uvijek smo ih igrali u potpunom egalu. Letoniju malo slabije poznajemo, ali sigurno ćemo ih upoznati, imamo dosta video materijala kroz ovogodišnju Evropsku ligu. U svakom slučaju, ja sam jako zadovoljan grupom. Mislim da imamo velike šanse prvi put u istoriji Crne Gore da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i sigurno ćemo se spremiti prema tome i da ću od svih, bilo stručnog štaba bilo igračica, tražiti da pokušamo da svi idemo prema tome, da razmišljamo tako, da je ovo jednostavno šansa ove generacije da se ode na Evropsko prvenstvo.”

Ono što je najvažnije za selektora Krunića jeste zdravlje odbojkašica u predstojećem periodu.

“Najvažnije je da sve cure budu zdrave i da se pametno, korak po korak, približavamo Evropskom prvenstvu, s obzirom da će se kvalifikacije igrati kroz dva ljeta. Ljeto 2024. i ljeto 2025. – akcije će biti prilično duge, samo kažem “zdravlja za cure” i mislim da moramo uraditi sve da se plasiramo na Euro Volej”, zaključio je Krunić.

Seniorke kvalifikacije kreću iz Letonije (17. ili 18. avgusta 2024. godine), dok će drugu utakmicu igrati kod kuće protiv selekcije Bosne i Hercegovine (24. ili 25. avgusta). Naredne godine, izabranice Milorada Krunića gostovaće selekciji Bosne i Hercegovine 6. avgusta , dok će u poslednjem kolu biti domaćini reprezentaciji Letonije (9. ili 10. avgusta).

Povezani članci