Banner

Krunić: Volio bih da bude neizvjesnije polufinale protiv Budućnosti

Selektor naše reprezentacije istakao da Dijana Vuković igra najbolju odbojku od kada se bavi ovim sportom, Tvrdišić postala ozbiljan dizač, dok je Cenović na standardno dobrom nivou

od Mirjana
298 pregleda

Herceg Novi je odradio prvu obavezu u sezoni, bez ikakvih problema se domogao Kupa Crne Gore i stigao do trećeg trofeja u dvije sezone. Novljanke su u finalu, u Bijelom Polju, sa maksimalnih 3:0 porazile Luku Bar i tako opravdale očekivanja…

“Bili smo favoriti u toj utakmici, koja je dosta ličila na dvije naše prethodne utakmice protiv Luke Bar. To se posebno odnosi na otvaranje setova, nakon čega smo popuštali i dozvoljavali protivniku da se vrati i uđemo u egal set. Ali, sve u svemu mogu da budem zadovoljan, jer nekako održavamo naš nivo, guramo bez poraza i nadam se da ćemo tako nastaviti u plej-ofu”, kaže trener Novljanki Milorad Krunić.

Herceg Novi je već drugi sezonu dominantan na domaćoj sceni, jer do sada nije izgubio ni set u oba domaća takmičenja.

“Te setove sam prestao da brojim i nekako priželjkujem da nam neko uzme set, da vidim kakva bi bila reakcija moje ekipe”, dodaje Krunić.

Dominacija Herceg Novog nije iznenađenje s obzirom na veliki broj internacionalki u ekipi (šest), ali veliki udio u pobjedi nad Lukom Bar imale su i crnogorske reprezentativke, korektorka Dijana Vuković (MVP finala), tehničarka Tijana Tvrdišić i libero Melisa Cenović.

“Mislim da Dijana Vuković trenutno igra najbolju odbojku od kada se bavi ovim sportom, igra ozbiljnu odbojku. Dvije godine se u reprezentaciji patimo i mučimo sa tim njenim servisom i strahujemo kada ona dođe na servis, a vidi se šta smo uspjeli da uradimo sa njenim servisom za nepunih osam mjeseci, kako Dijana sada servira, nadamo se da će to biti još bolje. Tijana Tvrdišić je postala ozbiljan dizač, u finalu sa Lukom Bar je zbog treme imala malo slabiju partiju. Melisa Cenović je standardno dobra, osim šest-sedam najboljih ekipa Lige šampiona u bilo koju drugu da je stavite, ne bi se osjećalo da dolazi sa crnogorskog odbojkaškog nivoa. Lari Jovović dajem priliku, koliko god mogu, jer je vrlo značajna za budućnost reprezentacije. U finalu Kupa, jer je njeno prvo, zbog grča se nije najbolje snašla, i sa njom nijesam smio da rizikujem da se zakuva u trećem setu, jer sam osjetio da trener Luke Bar ide na nju da bi nas poremetio. Zadovoljan sam i sa ostalim curama. Više od pehara, meni je najvažniji njihov kvalitet. Garantujem obrazom da su one napredovale u ovoj sezoni, što je i najvažnije”, ističe Krunić, inače i selektor crnogorskih odbojkašica.

Herceg Novom ostaje da odbrani titulu, i sve osim toga bi bilo veliko iznenađenje. U polufinalnoj seriji plej-ofa, počev od 12. aprila, rival je Budućnost Volley.

“Budućnost je mlada i zanimljiva ekipa. Mi smo, sigurno, apsolutni favoriti. Ja nekako kad dolazim u Podgoricu na utakmicu ili bilo gdje drugo ne volim kad odigramo utakmicu u 60 minuta. Volio bih da se to zakuva, da budu neizvjesni setovi, iako bismo se potrudili da ih dobijemo. Ali, volio bih da protiv nas vidim bolju, stabilniju igru Budućnosti i da nas malo namuči u tom polufinalu”, zaključio je trener Herceg Novog.

Izvor: Pobjeda

Povezani članci