Banner

Krunić: Uz malo sreće, imamo realne šanse da se plasiramo na EP

Milorad Krunić, novi selektor odbojkašica Crne Gore, u razgovoru za Pobjedu

od Mirjana
588 pregleda

Umjesto da samo kuje planove i rješava finansijska pitanja kako da seniorske reprezentacije što bolje odrade pripreme i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Odbojkaški savez Crne Gore je krajem ovog proljeća i početkom ljeta bio primoran da ,,gasi požar“ nakon neočekivanih odlazaka selektora.

Iznenadni odlazak Makedonca Joška Milenkoskog, još prije svoje prve akcije, ekspresno je riješen povratkom na klupu bivšeg selektora Ivana Joksimovića. A neočekivanu ostavku Nikole Masoničića, zbog obaveza u klubu u Saudijskoj Arabiji, OSCG je riješio na način što je angažovao novog trenera Herceg Novog, bosanskohercegovačkog stručnjaka Milorada Krunića…

– Sve to me, sigurno, iznenadilo, s obzirom na to da je ostalo malo vremena do početka priprema za kvalifikacije. Iskreno, prvo sam se dvoumio, ali onda sam, nakon razgovora sa ljudima iz Saveza i prvih kontakata sa igračicama, prelomio da krenem u taj posao. Za sada je sve dobro, već sam razgovarao sa velikom većinom igračica, sve su spremne i željne da se odazovu. Nadam se da će to biti jedna dobra akcija i da ćemo uraditi nešto veliko za odbojku u Crnoj Gori – kaže selektor Krunić 

A za žensku crnogorsku odbojku bi to nešto veliko bio prvi plasman na Evropsko prvenstvo. Rivali ,,crvenih“ u kvalifikacionoj grupi su Češka, Finska i Island, a na EP će dvije prvoplasirane selekcije.

– Šanse postoje. Jeste da nas je Finska prošle godine pobjeđivala, ali mislim da ćemo sada biti puno kompletniji nego lani. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i realne šanse za plasman na EP, uz malo sreće da nas mimoiđu povrede – dodaje Krunić, koji je prethodnih devet godina proveo na klupi hrvatske Marina Kaštele, sa kojom je osvojio pet trofeja i igrao 12 nacionalnih finala u prvenstvu i Kupu Hrvatske.

Novi selektor ,,crvenih“ priznaje da nije pratio crnogorsku selekciju posljednje dvije godine.

– Pratio sam je dok je selektor bio moj prijatelj Vladimir Milačić, pa i poslije dok je bio selektor Nešić. Tad sam dolazio u Bar, gdje se Crna Gora pripremala, i sparingovao sa mojim klubom (Marina Kaštela). U posljednje dvije godine nijesam pratio, i to je minus. Međutim, već sam krenuo sa prikupljanjem video-materijala iz protekle dvije godine, da bih stvorio utisak i imao sve informacije do okupljanja. Mislim da ćemo taj minus pretvoriti u veliki plus, da ćemo sve nadoknaditi sa dobrim informacijama i dobrim pripremama – ističe novi selektor Crne Gore, koji je od 2012. do 2016. kao pomoćnik radio je u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske.

Okupljanje reprezentacije je 11. jula, kada će ekipa početi sa radom u Pljevljima.

– Za sada sam se dogovorio sa Bosnom i Hercegovinom da odigramo dvije kontrolne utakmice u sedmici prije početka kvalifikacija. Naknadno ćemo dogovoriti da li ćemo igrati kod nas ili njih, meni je svejedno. To, naravno, nije dovoljno, ali u ovoj situaciji će nam dobro poslužiti, bićemo zadovoljni da se realizuju samo te dvije utakmice – zaključio je Krunić.

Povratak Tanje Bokan

U predstojećim kvalifikacijama Crna Gora će biti jača, prvenstveno, za dugogodišnju kapitenku i ponajbolju odbojkašicu Tanju Bokan, koja je zbog bolesti preskočila prethodni ciklus kvalifikacija za EP.

Tanja je prošle sezone prvo nosila dres poljskog Palaca, a onda u drugom dijelu njemačkog Potsdama. Iduće sezone će biti dio novog, ambicioznog projekta Herceg Novog, koji će voditi upravo Krunić…

– Obavili smo par razgovora i ona ima vrlo pozitivno razmišljanje. Tanja želi i ona će se odazvati. Nadam da će biti prava lokomotiva koja će povući sve ostale, uz, naravno, Nikoletu Perović, Danijelu Džaković i ostale. Računam na svaku djevojku, jer Crna Gora nije Poljska da se može odreći bilo koje igračice. Malo nas je, moramo svi biti tu i podrediti se samo jednom cilju. Ako to uspijemo da napravimo, uradićemo nešto veliko. A ja se nadam da ćemo uspjeti – rekao je Krunić.

Dogovor za kvalifikacije, za kasnije će se vidjeti

Milorad Krunić je za sada sa Odbojkaškim savezom Crne Gore dogovorio saradnju samo za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

– Kako nije bilo previše vremena da se nešto planira za budućnost, dogovorili smo se za ovu akciju. Ja se iskreno nadam, ako sve protekne kako treba, da će obje strane biti zainteresovane da nastavimo, s obzirom na to da sam ja došao na pet godina u Herceg Novi, a nadam se da bih mogao ostati i duže, jer je dobra stvar kad je jedan trener na istom mjestu duže vrijeme. Nažalost, puno je nestrpljivih klubova, i u tome gube i trener i klub kada su rezultati u pitanju. Pošto sa Herceg Novim imam dugoročnu priču, nadam se da će biti interesa i od strane Saveza za nešto dužu saradnju. Ponavljam, za sada smo dogovorili samo ovu akciju, a ako se plasiramo na EP, mislim da neće biti problema. Ali, otom-potom – rekao je Krunić.

Izvor: Pobjeda

Povezani članci