Banner

Katarina Budrak u francuskom Bordou

od Mirjana
465 pregleda

Novo pojačanje francuskog kluba Bordo za narednu sezonu biće crnogorska odbojkašica Katarina Budrak.

Katarina igra na poziciji srednjeg blokera, a ovo će joj biti sedma sezona u Francuskoj.

“Klub u koji idem je iz Bordo-a (Bordeaux Merignac volley), ostajem u istoj Elite ligi (Druga francuska liga). Klub ima velike ambicije, kao i dosta drugih, da uđe u Prvu ligu. Privukao me je taj cilj, jer bi za mene značilo dosta kada bih ušla sa nekim timom iz Druge u Prvu francusku ligu. Klub se tokom godina razvijao i bio na dosta visokom nivou protekle sezone. Ove sezone očekujemo još jaču ekipu i još bolji rezultat. Liga je takođe sve jača i jača, tako da je cilj teško ostvariti. Samo jedna ekipa ulazi u Prvu ligu, ali sve je moguće sa dobrim radom”, kazala je Katarina Budrak.

“Volim Francusku, tamo sam navikla, upoznala dosta ljudi iz sporta i izvan njega, samim tim sam stekla puno prijateljstava. Znači mi mnogo i kada neka naša igračica igra u Francuskoj, Francuzi se razlikuju mentalitetom od nas, pa mi prija kada neko naš igra tamo. Francuski sam naučila tečno da pričam pa mi nije teško snaći se”, dodaje Budrak.

Budrak boravi u Pljevljima sa ženskom seniorskom odbojkaškom reprezetacijom Crne Gore koja se priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023, nakon kojih će se pridružiti novom klubu.

“Pripreme u klubu počinju sredinom avgusta, a liga u oktobru, tako da odmah nakon završetka reprezentativnih obaveza idem tamo. Što se tiče priprema, one teku kako treba. Atmosfera je dobra, što nam znači puno. Odradili smo jaku prvu sedmicu i za sad smo svi zadovoljni. Djevojke i staf su motivisani, želja postoji, tako da svi očekujemo pozitivne rezultate. Zdravlje nam je dobro što je i najvažnjije. Nastavićemo da radimo jako, da gradimo ekipu i da probamo da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo. Sve u svemu pozitivno iskustvo i jak rad”.

Povezani članci