Banner

Juniorke treće na turniru u Kaunasu

Sa pobjedom i dva poraza naša ženska U20 reprezentacija završila turnir 2. runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

od Danilo
179 pregleda

Crnogorska ženska U20 reprezentacija porazom od Slovenije 3:0 (25:13, 25:12, 25:4) završila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se igra u Republici Irskoj i Bugarskoj ovog avgusta. Veoma mlada ekipa Mladena Miladinovića, nakon fantastične pobjede nad Litvanijom u drugom kolu trodnevnog turnira u Kaunasu, 3:2, nakon velikog preokreta, nije uspjela da iznenadi favorita grupe, pa je sa trijumfom i dva poraza završila takmičenje u grupi D na trećoj poziciji.

Slovenke su odlično ušle u meč i nametnule svoj tempo. U napornom ritmu, sa tri meča u isto toliko dana i nakon herojske pobjede nad Litvanijom u iscrpljujućem duelu od pet setova, naš mladi sastav bio je umoran i emotivno ispražnjen, pa je bilo teško očekivati da može da priredi novo iznenađenje. Ekipa koju predvodi kapitenka Gordana Madžgalj ostavila je pozitivan utisak, ističe selektor Mladen Miladinović, i dodaje da su mečevi sa selekcijama iz elitnog ranga veliko iskustvo za djevojke.

U duelu sa Slovenijom, pet poena osvojila je Lana Rakočević, četiri Sanja Rudan, dva je osovjila Gordana Madžgalj. Sloveniju je do pobjede predvodila Svetina sa 18 poena.

Češka će od 18 igrati sa Letonijom i u slučaju pobjede obezbijediće mjesto na šampionatu kao prvoplasirana u grupi.

 Slovenija Crna Gora 3:0 

(25:13, 25:12, 25:4)

Kaunas, Litvanija – Sportska dvorana Kanuas. Gledalaca: 60. Sudije: Buhreim (Norveška), Oravainen (Finska).

Slovenija: Labinjan 4, Milošić 7, Gornjec Hodnik 6, Knežević 2, Križanić 10, Svetina 18, Pukl Verdel 4, Ulrih (libero), Damjanović, Filipić (libero), Lazar, Eržen, Lebić, Gorinšek. Selektor: Boris Klokocovnik.

Crna Gora: Vukčević, Matunović 1, Krunić (libero), Veličković (libero), Đukić 1, Rudan 4, Jovović, Madžgalj 2, Mitrović 1, Davidović 1, Rakočević 5, Božović, Popović 1, Čoković. Selektor: Mladen Miladinović.

Povezani članci