Banner

Juniori u drugoj rundi kvalifikacija za EP

od Danilo
445 pregleda

Naša muška juniorska reprezentacija izgubila je od Turske 3:0 (25:15, 25:22, 25:13) u trećem, posljednjem meču turnira Zonskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koji je održan u Rumuniji. Doigravanje za plasman na Evropsko prvenstvo selekcija Dejana Radića nastaviće na turniru drugoj rundi kvalifikacija, koja je na programu od 4. do 7. aprila, pošto je u Rumuniji doživjela i poraze od domaćina 3:0 i Bugarske na startu 3:1.

“Kao novi selektor, prvi put sam sa momcima i moram priznati da sam veoma zadovoljan igrom našeg tima, ozbiljnošću igrača tokom turnira, pristupom u svakom meču i to je nešto što sam tražio od njih – da u svaki meč uđemo da damo sve od sebe. Jeste da su protivnici bili fizički jači od nas, međutim pripremili smo se kako bismo igrali utakmice, da vidimo gdje smo. Stvarno sam zadovoljan i želim da se zahvalim cijelom timu, jer su ispunili ono što smo od njih tražili”, istakao je selektor Radić i dodao da ga posebno raduje potencijal igrača.

“Rezultat je takav kakav je, ali vidi se da imamo potencijal u ovoj ekipi, među ovim igračima. Na nama je samo da nastavimo da radimo, jer ovo je veliki, duži proces, koji ne može tek tako da se realizuje. Treba vremena za ovo, ali uz ozbiljan rad sa mlađim igračima u Crnoj Gori mislim da možemo da se nadamo boljem rezultatu i da pokažemo da imamo kvalitet da budemo na većem nivou”, zaključio je Radić.

U uvodna dva seta naši momci su bili u igri do sredine – najbolju odbojku predstavili su u drugom dijelu meča u kom su vodili i bili u egalu do samog finiša, u kom je Turska uspjela da prelomi set i usmjeri utakmicu na svoju stranu. Na taj način Turska je došla do druge pobjede na turniru i ostala u igri za direktan plasman na Evropsko prvenstvo, za šta joj je potreban poraz Bugarske od Rumunije u posljednjem meču prvog kruga kvalifikacija (19.00).

Igrač Jedinstva, Lazar Cimbaljević, bio je najefikasniji u našim redovima, sa 14 poena. Srđan Petrović osvojio je pet, Nikola Đurović i Vuk Stanojević po četiri poena. Kosta Poleksić meč je završio sa dva poena, a upisali su se i Avram Božović i Filip Milosavljević. Sa 15 poena u redovima Turske posebno se istakao Mert Džudži.

Žrijeb za drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biće održan u februaru.

Crna Gora – Turska 0:3

(15:25, 22:25, 13:25)

Crna Gora: Radić (libero), Milošević, Ćatović (libero), Cimbaljević 14, Božović 1, Milosavljević 1, Stanojević 4, Poleksić 2, Vukčević, Petričević, Lojić, Petrović 5, Đurović 4, Drešić.

Turska: Marangoz 1, Akbaba (libero), Suel, Jildiz 10, Aslan, Benzer 2, Kurtuluš, Duzdže (libero), Eztire 3, Karakoč 10, Guner 2, Mergen 1, Džudži 15, Masa 9.

Povezani članci