Banner

Juniori Izraela i Italije na Evropskom prvenstvu

Selekcija prvaka Evrope slavila protiv naše U20 reprezentacije, i obezbijedila mjesto na Evropskom prvenstvu - Izrael pobjednik uz

od Danilo
178 pregleda

Muška juniorska reprezentacija pružila je dobar otpor selekciji Italije, čija je prethodna generacija osvojila titulu prvaka Evrope 2022. godine. U posljednjem meču turnira 2. runde kvalifikacija za Euro Volej naš mladi tim nije uspio da iznenadi Italijane, koji su slavili 3:0 (25:15, 25:22, 25:14) i osvojili drugo mjesto u grupi u našem glavnom gradu, našli se među tri najbolje drugoplasirane selekcije iz pet kvalifikacionih grupa i uz osvajača grupe E, tim Izraela plasirali se na šampionat u Srbiji i Grčkoj ovog ljeta.

U veoma lijepom ambijentu dvorane “Verde Complex”, uz podršku sa tribina, uključujući i igrače Norveške i Izraela, čiji je plasman na Evropsko prvenstvo zavisio od broja osvojenih poena naše reprezentacije, ekipa Darka Prebiračevića odigrala je dobar meč, s obzirom na renome rivala i mladost našeg tima.

Posebno zanimljivo bilo je u drugom setu, u kom je Crna Gora sjajno krenula, rano stekla tri poena prednosti, i održavala vođstvo do sredine seta, kada je Italija na servis Fedrićija preokrenula i povela 15:13. Uspjeli su naši preko Milenkovića, Lojića i Petrovića da održe priključak do same završnice drugog dijela igre, koji je pripao Italijanima 25:22. U tom trenutku “azuri” su znali da ne smiju da dopuste našem timu više od 17 poena kako bi osvojili drugo mjesto u trouglu sa Norveškom i Izraelom. Uprkos pritisku ekipa Mikelea Zanina odigrala je najbolje, dobila treći set 25:14 i plasirala se na šampionat Starog kontinenta.

Nakon veoma dobrog otpora Norveškoj u prethodnoj rundi, naš juniorski nacionalni tim, koji čine i kadeti i pioniri, stekao je veliko iskustvo na najujednačenijem turniru 2. runde kvalifikacija, koji je Odbojkaški savez Crne Gore ponovo organizovao na vrhunskom nivou. Podgorica je ponovo bila talična Italijanima, baš kao i U17 reprezentaciji prošlog ljeta, koja je postala šampion Evrope u našem glavnom gradu.

U prvom meču posljednjeg dana podgoričkog turnira Norveška je pobijedila Izrael 3:2, iako je vodila 2:0 i na taj način je putnike na šampionat Evrope odlučila poen razlika.

U ostalim grupama, kao prvoplasirani, mjesta na tavršnom turniru obezbijedili su Turska, Letonija, Ukrajina i Austrija, a uz Italijane među tri najbolje drugoplasirane selekcije našli su se Španija i Češka.

Italija – Crna Gora 3:0

(25:15, 25:22, 25:14)

Podgorica – Dvorana “Verde Complex”. Gledalaca: 150. Sudije: Slaviša Kuzmanović (Bosna i Hercegovina), Narek Širinjan (Jermenija).

Crna Gora: Radić (libero), Milošević, Stanojević 3, Cimbaljević 3, Ćatović (libero), Božović 2, Milenković 11, Milosavljević, Konatar, Lojić 8, Petrović 8, Drešić, Đurović 4, Marstijepović. Selektor: Darko Prebiračević.

Italija: Mariani, Miralja, Maljano 12, Seleri, Fraško 15, Karpita, Taivo, Fedrići 18, Mati 5, Bareta, Bonisoli, Ruso, Gara, Loreti. Selektor: Mikele Zanin.

Povezani članci