Banner

Jovović i Đukić: Čast i zadovoljstvo je biti dio seniorske reprezentacije

Naše najmlađe odbojkašice Lara Jovović i Viktoria Đukić debitovale su za seniorski tim Crne Gore na utakmici protiv Farskih Ostrva u Herceg Novom

od Mirjana
610 pregleda

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore nedavno je završila premijerni nastup u CEV Srebrnoj ligi, osvojivši četvrto mjesto sa veoma podmlađenim sastavom. Naša selekcije je sa prosjekom godina 21,7 bila jedna od najmlađih u evropskim takmičenjima.

Svoj prvi nastup u seniorskoj reprezentaciji zabilježile su i sedamnaestogodišnje Lara Jovović i Viktoria Đukić.

Lara igra na poziciji primača servisa, karijeru je počela u Budućnosti, da bi zatim prešla u redove Morače, a od naredne sezone nastupaće za Herceg Novi.

Viktoria je ponikla u tivatskoj Akademiji, a karijeru od naredne sezone nastavlja u podgoričkoj Budućnosti.

Svoje prve minute u dresu nacionalnog tima, Lara i Viktoria upisale su na utakmici protiv Farskih Ostrva u Herceg Novom, gdje je Crna Gora slavila maksimalnim rezultatom.

  •  Kakav je bio osjećaj debitovati za seniorski tim?

Lara: “Ja bih to opisala jednom riječju – “strah”. Međutim, toliko ukazano povjerenje od strane selektora Krunića zaslužuje malo duži odgovor. U meni su se u tom trenutku preplitali različiti osjećaji od straha, odgovornosti, nesigurnosti, ali i želje da dam sve od sebe i ne razočaram one koji u mene vjeruju. Na kraju sreća i ogromno zadovoljstvo jer sam bila dio jedne lijepe i uspješne priče.”

Viktoria: “S obzirom da sam bila jedan od najmlađih članova naše ekipe, prije svega mi je bila čast da se uopšte pojavim kao dio izabranih učesnica seniorskog sastava. Normalno da sam cijelo vrijeme priželjkivala da zaigram i smatram da je momenat izlaska na teren bio jedan od meni najljepših u mojoj dosadašnjoj karijeri. Pored ogromne treme koja je postojala, preovladavala je velika želja da se pokažem na ovako velikom i važnom događaju.”

  •  Koliko su vam značili sami treninzi sa seniorkama?

Lara: “Treninzi su mi mnogo značili. Kako savjeti mojih saigračica, tako i stručnog tima. Mislim da sam tek tih dana shvatila koliko odbojka daje, ali i koliko uzima od onog igrača koji joj se posveti na pravi način. Priznajem u početku sam sumnjala da mogu to da ispratim, ali kako je vrijeme odmicalo osjećala sam da rastem pored njih.”

Viktoria: “Sami treninzi sa seniorkama su meni predstavljali veliki podstrek i vjetar u leđa. Biti najmlađi član, među najboljima mi je pomoglo da sazrim u igračkom smislu i da naučim mnoge stvari samoga sporta i života.”

  •  Koji su vaši snovi, šta je to što sanjate da dostignete?

Lara: “Ne volim da sanjam. Volim da najbolje što mogu odgovorim na svaki izazov koji me čeka. A ako baš moram da sanjam, onda neka to bude da postanem odbojkašica, koja će sa svojim timom znati često da obraduje sve one koji odbojku vole, ali i one koji vjeruju u mene.”

Viktoria: “Kao i svaka igračica sanjam o mnogim stvarima što se tiču sporta. Svakako da je odbojka moj budući put i nešto čime bih voljela da se bavim u budućnosti. Velika želja mi je da zaigram kao igračica važnih evropskih klubova. Svjesna sam da je za to potreban ogroman trud i zalaganje, međutim, smatram da ništa ne može preovladati moju želju i ljubav za ovim sportom.”

Odbojkašice Crne Gore su se sa prvog mjesta u grupi plasirale na finalni turnir CEV Srebrne lige u Gracu – na kraju, pet pobjeda i tri poraza za četvrto mjesto sa prosjekom godina naše selekcije 21,7.

Povezani članci