Banner

Jovan Delić novi član Makabija

Crnogorski odbojkaš karijeru nastavlja u Izraelu

od Mirjana
857 pregleda

Crnogorski odbojkaš Jovan Delić karijeru nastavlja u Izraelu, u dresu Makabija Hašaron, koji je prošle sezone bio četvrti u ligaškom dijelu, a eliminisan je u četvrtfinalu plej-ofa.

Delić u Izrael dolazi nakon odlične sezone u Švedskoj, gdje je u dresu Halmstada osvojio šampionsku titulu.

Ovaj 29-godišnji primač servisa, odnosno korektor, ponikao je u Budućnosti, ali je pažnju na sebe skrenuo u Studentskom centru, u kojem je proveo tri sezone, prije nego je otišao u srpski Đerdap, a potom Novi Sad, odakle se 2013. godine ponovo vratio u Budućnost.

Nakon sezone u Podgorici, Delić je ponovo otišao u Đerdap, a onda u Novi Pazar, gdje je proveo sezonu 2015/2016, prije nego je stigao u Bijelo Polje, u Jedinstvo, u kojem se igrao dvije sezone i osvojio dvije duple krune. Zahvaljujući tim rezultatima, 2017. i 2018. godine je izabran za najboljeg odbojkaša Crne Gore.

U sezoni 2018/19 je bio član Budve, sa kojom je, takođe, osvojio duplu krunu, a duple krune je osvojio i u dvije sezone u kojima je nosio dres Mladosti iz Brčkog, odakle se preselio u Švedsku…

Delić je sa seniorskom reprezentacijom Crne Gore Delić 2019. godine osvojio zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope u Budvi.

Trenutno je sa reprezentacijom u Kolašinu, gdje se priprema za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i prvi meč sa Luksemburgom (3. avgust).

Izvor: Pobjeda

Povezani članci