Banner

Izabrani najbolji i najperspektivniji za 2023.godinu

Ovogodišnji dobitnici priznanja su Tatjana Bokan, Mina Dragović, Kristina Božović, Benjamin Hadžisalihović, Đorđe Jovović, Nikola Đurović, Miljan Bošković i Vladimir Milačić

od Mirjana
651 pregleda

Glasovima odbojkaških klubova, Upravnog odbora i trenerske organizacije, Odbojkaški savez Crne Gore izabrao je najbolje i najperspektivnije odbojkaše i odbojkašice, kao i najbolje trenere u domaćem prvenstvu za 2023. godinu.

Za najboljeg odbojkaša u domaćem prvenstvu za 2023. godinu, izabran je Benjamin Hadžisalihović odbojkaš Budve.  Hadžisalihović je član muške seniorske reprezentacije Crne Gore, a u dresu Budve bilježi zapažene partije kako u domaćem prvenstvu tako i na evropskim nastupima. Hadžisalihović je imao 7 glasova, a u konkurenciji za ovo priznanje bili su još i Bojan Strugar (Budućnost volley – Milas Beledije, 4 glasa), Stefan Radević (Budućnost volley, 3 glasa) i Matija Ćinćur (Budva).

Za najboljeg odbojkaša u inostranstvu za 2023. izabran je Đorđe Jovović, odbojkaš slovenskog Triglava. Jovović je nastupao sa seniorskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu 2023. U sezoni 2022/2023 bio je najbolji poenter prvenstva Slovenije sa 525 osvojenih poena. Korektor Triglava nastavio je sa odličnim partijama i u novoj sezoni, pa je takođe na vrhu liste za poentere sa 238 poena, a trenutno je najbolji server sa 23 asa u 11 odigranih kola. Đorđe Jovović sakupio je 10 glasova, četiri glasa imao je Vojin Ćaćić (Al Faisali, Saudijska Arabija), a u konkurenciji su bili još i Marko Bojić (Al Džazira, UAE) i Jovan Delić (Makabi, Izrael)

Za najperspektivnijeg odbojkaša izabran je Nikola Đurović, član Jedinstva. Sedamnaestogodišnji Đurović bio je najmlađi član seniorske reprezentacije Crne Gore na prvenstvu Evrope 2023. Sa U22 selekcijom igrao je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se održalo ovog ljeta u Italiji. U sezoni 2022/2023, Đurović je izabran za najboljeg srednjeg blokera kadetskog i juniorskog prvenstva Crne Gore. Đurović je osvojio 9 glasova, a u konkurenciji bili su još Luka Lojić (Budućnost volley, 4 glasa) i Lazar Cimbaljević (Jedinstvo, 1 glas).

Za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu za odbojkaše u 2023.  godini izabran Miljan Bošković trener Budve. Bošković je u protekloj sezoni vodio podgorički tim Budućnost volley, sa kojima je bio vicešampion u domaćem prvenstvu i Kup takmičenju. Bošković je predvodio selekciju U22 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a takođe je i u stručnom štabu muške seniorske reprezentacije Crne Gore. Sa 12 glasova Miljanu Boškoviću pripala je titula najboljeg trenera, a u konkurenciji su bili Darko Prebiračević (2 glasa) i Miloš Marković.

Za najbolju odbojkašicu u domaćem prvenstvu za 2023. godinu izabrana je Tatjana Bokan, koja je u protekloj sezoni branila boje kluba Herceg Novog. Bokan je sa novskim timom osvojila duplu krunu u sezoni 2023/2024, a izabrana je za MVP finalne utakmice Kupa. Bokan je imala 13 glasova, a u konkurenciji bile su još i Teodora Čavić (Galeb Liko Soho Group, 2 glasa) i Melisa Cenović (Herceg Novi).

Za najbolju odbojkašicu u inostranstvu izabrana je Mina Dragović, odbojkašica Jedinstva Stara Pazova. U protekloj sezoni Dragović je sa ekipom Jedinstva bila prvak Srbije, a u uspjehu Jedinstva naša odbojkašica je imala veliki doprinos. Sjajne nastupe Mina je bilježila i sa seniorskom reprezentacijom Crne Gore u CEV Srebrnoj ligi, gdje je naša selekcija, kao prvoplasirana iz grupe, nastupala na završnom turniru u Austriji.  Mina je osvojila 16 glasova, pet je imala Danijela Džaković (Asitek, Italija – Tarnov, Poljska), a u konkurenciji su bile još Katarina Budrak (Bordo – Romans, Francuska) i Dijana Vuković (Voluntari 2005, Rumunija – Herceg Novi).

Za najperspektivniju odbojkašicu Crne Gore izabrana je Kristina Božović, odbojkašica Luke Bar. Korektorka Luke Bar pruža zapažene partiju u barskom dresu, a često je i najbolja poenterka u domaćem prvenstvu – EPCG Superligi. Božović je članica U19 i U21 reprezentacije Crne Gore sa kojima je proteklog ljeta učestovala na Balkanskim prvenstvima u Bosni i Hercegovini i Bugarskoj. Kristina je osvojila osam glasova, po četiri su imale Darja Popović (Budućnost volley) i Anastasija Bogojević (Morača), dva je osvojila Gordana Madžgalj (Jedinstvo), a jedan Lana Rakočević (Budućnost volley).

Za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu za odbojkašice u 2023. izabran je Vladimir Milačić trener Luke Bar. Milačić je sa Barankama u prethodnoj sezoni bio drugoplasirani u ligaškom dijelu prvenstva sa 15 pobjeda i 3 poraza. On je osvojio sedam glasova, po šest su osvojili Mladen Miladinović (Jedinstvo) i Milan Marković (Akademija), a dva glasa imao je Petar Koković (Galeb Liko Soho Group).

Termin i mjesto uručenja priznanja najboljima i najperspektivnijima biće objavljeni naknadno.

Povezani članci