Banner

Ivan Ječmenica igra petu sezonu u Kambreu

od Mirjana
637 pregleda

Da Francuska prija našem reprezentativcu Ivanu Ječemici, pokazatelj je to što je ova sezona njegova peta u nizu kako nastupa za Kambre.

U objavi na društvenim mrežama, francuski klub je istakao da “sezone prolaze, a igrači ostaju – dokaz da je dobra atmosfera i kohezija prisutna među igračima Kambrea”.

“Svi me pitaju zašto ostajem? Osjećam se kao da pripadam tamo i da je Kambre moj drugi dom, u kojem sam proživio mnogo lijepih trenutaka. Jednostavno nema potrebe mijenjati prave stvari. Štaviše, sezona, iako vrlo specifična i iza zatvorenih vrata, bila je doživljena kao najbolja sezona u Kambreu”, kazao je naš srednji bloker.

“Igrači očekuju podršku i nadaju se da će svi biti na okupu početkom iduće sezone. Tokom naše prve sezone u Ligi A smo ostvarili odličan rezultat, mislim da smo iznenadili sve u prvenstvu. Ono što je bila naša snaga je dobra atmosfera u timu, svi smo bili složni i imali smo povjerenje jedni u druge. Šteta što je ta sezona odigrana bez publike”, dodao je Ječmenica.

Za Crnogorca je ova sezona dosta teža, Kambre se više ne smatra autsajderom i iznenađenjem za Ligu A.

“Treba da potvrdimo rezultat iz prošle sezone i da pokušamo da pobijedimo najveće klubove. Očekujem tešku sezonu, sigurno će nas sada ozbiljnije shvatiti. Još jednom imamo dobar stručni štab i tim, ali moramo biti oprezni posle uspješne sezone i ne smijemo se opustiti”, zaključio je Ječmenica .

Povezani članci