Banner

Italija, Poljska, Bugarska i Slovenija izborile “vizu” za Podgoricu

Preostalih 11 učesnika na prvenstvu biće poznato nakon druge runde kvalifikacija, koja će se održati od 20. do 24. aprila

od Mirjana
440 pregleda

Završena je prva runda Zonskih kvalifikacija za U17 Evropsko prvenstvo za odbojkaše, nakon koje su poznate četiri selekcije koje će se od 19. do 30. jula u Podgorici boriti za naslov prvaka Evrope u konkurenciji odbojkaša do 17 godina.

Pored Crne Gore, koja je učešće na U17 Evropsko prvenstvo obezbijedila zahvaljujući tome što je Odbojkaški savez Crne Gore dobio organizaciju prvenstva, plasman na EP su nakon zonskih kvalifikacija izborile selekcije Bugarske (BVA), Poljske (EEVZA), Slovenije (MEVZA) i Italije (WEVZA).

Preostalih 11 učesnika na prvenstvu biće poznato nakon druge runde kvalifikacija, koja će se održati  od 20. do 24. aprila.

U nedjelju je završen turnir u organizaciji Balkanske odbojkaške asocijacije (BVA) u Sofiji, nakon kojeg je Bugarska izborila direktan plasman, dok će Srbija, Rumunija, Grčka i Turska svoju šansu tražiti u drugoj rundi.

U17 Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se 19-30. jula u Podgorici u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore, na kojem će učestvovati 16 reprezentacija.

Povezani članci