Banner

Igra koja daje optimizam za budućnost

Rastko Milenković ima 19 godina, Milan Rovčanin 20, Đorđe Jovović 21 i Ivan Zvicer 25 - to su igrači koji su juče, uz iskusne Bojića, Milića i Babića, bili u postavi protiv Danske

od admin
379 pregleda

Prvi selektor Crne Gore i naš proslavljeni trener Veselin Vuković za Pobjedu komentariše nastupe odbojkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

U ovom komentaru je govorio o pobjedi Crne Gore protiv Danske (0:3), koja je našu selekciju održala u igri za osminu finala, nakon dva startna poraza od Holandije i Sjeverne Makedonije.

– Nakon poraza od Makedonije, bilo je izuzetno važno da stručni štab, prvenstveno psihološki, vrati igrače za meč sa Danskom, posebno ako imamo da umu da smo u subotu igrali drugu utakmicu po redu, a u nedjelju prvu, da je bio veoma kratak vremenski rok za oporavak.

– Na dan utakmice, na jutarnjem treningu, se konstatovalo da Vojin Ćaćić neće moći da pomogne na utakmici sa Danskom, što je bio dodatni hendikep. U prvom setu protiv Danske se osjetila nesigurnost, možda tragovi utakmice sa Makedonijom. Međutim, sve poslije toga je bila jedna veoma dobra partija, gdje nije bilo lakih poena za protivnika, gdje se u dosta navrata radila zaštita, i iz nje su se pravili poeni u kontranapadu.

– Dakle, igra naše reprezentacije je u svim segmentima bila bolja nego prethodna dva dana. Protiv Danske nije bilo puno izmjena, uglavnom je sedmorka koja je počela i završila, uz neke male korekcije. Na ovom meču smo na poziciji prvog libera mogli da vidimo Rovčanina, kojeg su protivnici tražili i “gađali”, ali koji je izdržao taj pritisak. Obojica primača, korektor Jovović, obojica srednjaka su pružili veoma korektnu igru i to je ono što je sigurno ohrabrujuće, nezavisno od kalkulacija da li mi možemo ili ne možemo dalje. U svakom slučaju, ovo je igra koja hrabri i daje optimizam za budući period kad je u pitanju ovaj sastav – zaključio je Vuković.

Crna Gora večeras (20 sati) u Skoplju igra protiv Češke.

POBJEDA PODMLAĐENE CRNE GORE

Pobjeda protiv Danske na Euro Voleju dobija još više na važnosti, jer smo tokom utakmice, osim iskusnih Marka Bojića, koji je bio i najbolji pojedinac na meču (MVP), Luke Babića i Blaža Milića, u terenu imali i veoma mlade igrače koji su odradili sjajan posao: Rastko Milenković  19 godina, Milan Rovčanin 20, Đorđe Jovović 21 i Ivan Zvicer 25.

Treba pomenuti i da naša selekcija, uz gore pomenute igrače, ima 9 igrača ispod 30 godina: Nikola Ðurović 17 godina, Marko Joksimović 19, Danilo Dubak 20, Bojan Strugar 28 i Luka Babić 29.

Dva igrača iz EPCG Superlige su igrala tokom jučerašnje utakmice, dok ih je ukupno 5 iz domaćeg prvenstva koji su nastupili na tri dosadašnje utakmice na Euro Voleju u Skoplju.

izvor: Pobjeda / OSCG

Povezani članci