Banner

Herceg Novi napravio brejk u Baru – Šampion na korak od odbrane krune

od Danilo
173 pregleda

Odbojkašice Herceg Novog pobjeda dijeli od  nove duple krune. I u drugom meču finalne serije EPCG Superlige sa Lukom Bar slavile su 3:0 (25:20, 25:21, 28:26) i nakon brejka u Baru u ponedjeljak igraju za drugu titulu prvaka Crne Gore zaredom.

Iako su u SC “Topolica” viđena tek tri seta uzbuđenja nije falilo. “Sirene” su pružile možda i najveći otpor šampionu, koji je uprkos tome ostao na perfektnom skoru, bez ispuštenog seta.

U prvom setu, u zanimljivom okršaju srednjih blokerki, Darie Čabonenko kod gostiju i Aieske Vitorije kod Luke Bar, igračica koje su u prvom setu osvojile po šest poena, ekipa Milorada Krunića sa 25:20 nagovijestila je “brejk” u Baru, kom je prišla predvođena Dijanom Vuković u drugom setu. Korektorka Herceg Novog, buduća igračica Luke Bar, pokazala je koliko je značajno oružje šampiona, pa je sa šest poena u drugom dijelu meča predvodila Herceg Novi do 2:0 u setovima (25:21).

Luka Bar nije željela lako da dozvoli rivalu da slavi u njenoj dvorani – u jednom od najuzbudljivijih setova u kojima je učestvovao šampion ove sezone, ipak nedostajalo je smirenosti timu Vladimira Milačića, koji je imao i dvije set lopte, na 24:23 i 25:24. Međutim, Baranke nisu bile sigurne u završnici, uslijedilo je nekoliko grešaka, zaključno sa autom Marije Nikezić na drugu meč loptu Herceg Novog.

Sjajnu utakmicu imala je Dijana Vuković, koja je meč završila sa 14 poena, od čega je samo jedan osvojila u prvom setu. Fantastična na mreži Darija Čabonenko, sa istim poenterskim učinkom, a pratila ih je Marija Vonogova sa osam poena. Na drugoj strani Kristina Božović osvojila je 10 poena, polovinu u posljednjem dijelu meča. Po osam poena osovjile su Dušanka Petrović i Aieska Vitoria.

Treći meč finala EPCG Superlige u SC “Igalo”, u kom Herceg Novi igra za novu titulu, a Luka Bar za nastavak serije, je u ponedjeljak, 29. aprila, od 19 sati, uz prenos na RTCG.

Luka Bar – Herceg Novi 0:3

(20:25, 21:25, 28:26)

Bar – SC “Topolica”. Gledalaca: 200. Sudije: Dragana Vučinić i Predrag Beljkaš.

Luka Bar: Petrović 8, Knežević, Kovač (libero), Šlestar, Pepđonović, Vitoria 8, Kuburović, Nikezić 7, Kruta 4, Božović 10, Tvrdišić, Berilažić. Trener: Vladimir Milačić.

Herceg Novi: Vonogova 8, Cenović (libero), Vasileva 5, Čabonenko 14, Jovović, Labović (libero), Tvrdišić 1, Vuković 14, Dragović,  Tuševljak 2, Balai 6, Jakušina 1, Lisičić, Jonjev. Trener: Milorad Krunić.

Povezani članci