Banner

Godinama pouzdana uzdanica Jedinstva – Andrea Krgović

od Mirjana
501 pregleda

Prve odbojkaške korake napravila je sa osam godina života, i sve do danas Andrea Krgović gradi svoju odbojkašku karijeru na parketu, koja ide uzlaznom putanjom iz godine u godinu.

“Kao mala sam voljela da igram razne sportove i već tada sam znala da je sport prava stvar za mene. Na očev nagovor da počnem trenirati odbojku, počela sam i tako sam je vremenom i zavoljela. Sada ne bih mogla da zamislim sebe bez nje”, kaže Andrea Krgović.

Vrijeme prolazi, od njene prve medalje prošlo je četiri godine, a sada je već taj broj mnogo veći u mlađim kategorijama pomenute ekipe. Međutim, ono što svaki sportista sanja jeste da predstavlja svoju zemlju na velikom takmičenju, a mlada Bjelopoljka je uspjela i to, bila je dio kadetske selekcije Crne Gore, koja je učestvovala na EP u Podgorici.

“Kao i svako ko se bavi sportom, nadam se uvijek pozivu reprezentacije. Naravno, veliko mi je zadovoljstvo kada poziv stigne, jer je to jedna od najljepših stvari koji svaki sportista očekuje i želi dok trenira”, poručuje Krgović.

Andrea Krgović – najbolja tehničarka kadetskog prvenstva u sezoni 2020/21

Nagrada poput najboljeg tehničara u mlađim kategorijama i priznanje od Opštine Bijelo Polje za perspektivnu mladu sportistkinju joj izuzetno prijaju i podstiču je.

“Svako priznanje mi mnogo znači, to je podstrek i motivacija za dalji rad, da nastavim da treniram još više”

Takođe, godinama je važan dio seniorske ekipe Jedinstva, u kojoj igra jednu od najodgovornijih pozicija u ekipi.

“Otkad je Jedinstvo u EPCG Superligi (prvi rang takmičenja), standardna sam članica tima, proteklih pet godina. Pozicija tehničara je sama po sebi veoma zahtjevna, generalno volim što igram tu poziciju, jer mali broj igrača može da je igra. Nekada je to preveliki izazov, jer igra i tok utakmice najčešće zavise od mene”, kaže mlada reprezentativka.

Jedinstvo je blizu ispunjenja cilja – opstanka u eliti.

“Ove sezone smo ostvarile nekoliko važnih pobjeda. Samim tim smo se definitivno približile ispunjenju naših ciljeva za ovu sezonu, a to je, prije svih, opstanak u EPCG Superligi”, poručuje Andrea, koja je i lučaš Gimnazije “Miloje Dobrašinović”, kao i Osnovne škole “Dušan Korać”.

Izvor: Vijesti iz Bijelog Polja

Povezani članci