Banner

Generalne probe za EuroVolley 2023 sa Japanom, posebna pažnja na detaljima

Mladi članovi reprezentacije Milenković i Jovović zadovoljni stečenim iskustvom i atmosferom u ekipi

od Danilo
301 pregleda

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore dočekaće B selekciju Japana u posljednjim test duelima na pripremama u Kolašinu. Prva utakmica igra se u srijedu, 23. avgusta, u SC „Kolašin“ od 20 sati, drugi meč je dan kasnije, sa početkom od 17 sati.

U prethodne dvije godine poseban akcenat stavljen je na podmlađivanju reprezentacije. Rad sa iskusnim igračima od velikog je značaja mladim igračima, koji će protiv kvalitetnog protivnika pokušati da se nametnu selektoru Ivanu Joksimoviću za mjesto među 14 putnika za Evropsko prvenstvo.

„Osjećaj je odličan, biti dio tima i među iskusnim igračima. Spremamo se već mjesec dana za Evropsko prvenstvo, bliži se kraj priprema i čekaju nas utakmice sa Japanom. Očekujemo da ćemo u njima pružiti maksimum i pokazati za šta smo radili i trudili se u ovom periodu. Trenutno radimo na detaljima koje ćemo predstaviti na utakmicama sa Japanom i nadamo se najboljem“, rekao je mladi tehničar, Rastko Milenković.

Da će se raditi na detaljima ističe i mladi korektor Đorđe Jovović, kojeg posebno raduje atmosfera u timu.

„Bliži se kraj priprema, imamo još dvije utakmice sa Japanom. Atmosfera u ekipi je odlična, na visokom nivou. Potrudićemo se da na ovim test utakmicama obratimo pažnju na neke detalje i da u što boljem ritmu pođemo na Evropsko prvenstvo“, kazao je Jovović.

Utakmice sa Japancima biće prava provjera forme pred početak Evropskog prvenstva, koje Crna Gora otvara 31. avgusta sa Holandijom, u Skoplju. Upravo B selekcija Japana stiže iz Sjeverne Makedonije, gdje je na memorijanom turniru „Čajka“ ostvarila pobjede nad domaćinom i Egiptom i igrala 2:2 sa selelkcijom Grčke.

Prenos utakmice sa Japanom obezbijeđen je na MNE sport TV, kao i drugog meča sa istim rivalom, u četvrtak, 24. avgusta, sa početkom od 17 sati.

Povezani članci