Galebova sezona iz snova

od admin
234 pregleda

Odbojkašice Galeba Liko Soho Group na superioran način su završile sezonu za pamćenje. Nakon 11 godina su vratile titulu u svoj vitrine (treća u klupskoj istoriji), nakon 12 godina su ponovo osvojile duplu krunu. A oba finala, Kupa i prvenstva, dobila su bez izgubljenog seta!

To dovoljno govori o dominaciji izabranica Petra Kokovića, koje su od januara i bile projektovane za osvajanje oba domaća trofeja, nakon dolaska prvo reprezentativke Andree Laković, a onda i dvije Amerikanke, tehničarke Memi Džerard i korektore Megan Fergus. Međutim, postavljanje osnova za ovogodišnje uspjehe je počelo još ljetos, povratkom kapitenke Teodore Čavić, koja je pridodala kvalitet na već postojeći talenat “galebica” u imenima Marije Bojić, Natalije Vlaović, Ive Šćepanović, Lane Labović, Staše Krivokapić, Maše Dragojević…. Ali, definitivan iskorak u kvalitativnom smislu, a posebno na planu iskustva, napravljem je u zimskom prelaznom roku…

Vidjelo se to odmah u finalu Kupa, kada je Galeb Liko Soho Group sa 3:0 “pospremio” gradskog rivala, a onda je isto ponovio i u finalu plej-ofa, sa tri maksimalne pobjede, u kojima je Galeb Liko Soho Group dobio i neke neizvjesne setove…

– Djevojke su, naravno, u prvom planu, jer su radile punom parom cijelu sezonu da bi došle do ovog uspjeha. Imali smo jako dobru sezonu – kaže trener Galeba Petar Koković, koji je debitantski nastup u seniorskoj trenerskoj karijeri „začinio“ sa dva trofeja, i tako nastavio nisku uspjeha prethodnika Luke Tijanića i Nikole Masoničića, koga je naslijedio prošlog ljeta na klupi barskih „galebica“.

Galeb je bio prvi i u ligaškom dijelu prvenstva, gdje je izgubio svega dva meča u 18 kola, od Akademije (3:0) i Luke Bar (3:2), ali prije nego je doveo zimska pojačanja. Od kada se ekipe kompletirala, Baranke su doživjele samo jedan poraz, u Tivtu od Akademije, u drugom meču polufinala plej-ofa. U finalu sa Lukom Bar dileme nije bilo, Galeb se revanširao gradskom rivalu sa tri maksimalna poraza u finalu plej-ofa u sezoni 2016/17.

– Hvala devojkama na odličnoj sezoni. Kada imate u ekipi prije svega dobre ljude i vrhunske igračice, rezultat ne može biti drugačiji nego što je bio. Sve pohvale za rad, požrtvovanje i pristup tokom čitave sezone. Zahvalio bih se, takođe, i upravi na izvanrednim uslovima koje su obezbijedili, ne bismo se zastiđeli ni pred nekim italijanskim klubom. Mi smo uzvratili duplom krunom, jako sam srećan zbog toga. Zaista je čast biti dio svega ovoga – dodaje mladi trener.

Koković nije zaboravio ni da zahvali i čovjeku koji je, uz predsjednika Nikolu Vujačića, tvorac svih uspjeha Galeba – Rajku Tijaniću.

– Zasluge Rajka Tijanića su ogromne, ali i pomoćnika Toma Pekića i kondicionog trenera Vladana Mihailovića, koji su svojim ogromnim zalaganjem bili velika pomoć tokom čitave sezone. Mogu slobodno da kažem da je ovo sezona iz snova i da mi je privilegija biti trener jedne ovakve ekipe. Moram da zahvalim i našoj publici koja nam je bila vjetar u leđa tokom čitave sezone – zaključio je Koković.

Izjednačili u finalu protiv Luke Bar

Galeb je poravnao račune sa Lukom Bar kada su finalne serije plej-ofa u pitanju – oba barska tima sad imaju po tri pobjede.

Galeb je dobio prva dva međusobna finala, 2010. i 2011. godine, oba puta sa po 3-1 u pobjedama. Luka Bar se revanširala gradskom rivalu u finalu 2017. i 2018. godine, kada su ,,sirene“ slavile sa po 3:0 u pobjedama, a prošle sezone je bilo 3-2 u pobjedama za Luku Bar. Najzad, Galeb je bio bolji u ovogodišnjoj finalnoj seriji sa 3-0 u pobjedama.

 

izvor: Pobjeda

Povezani članci