FIVB: Liga nacija poslije Olimpijskih igara

od admin
5 pregleda

Svjetska odbojkaška federacija je saopštila da se Liga nacija u 2020. godini neće održati po planu i da je odložena za period posle Olimpijskih igara u Tokiju.

FIVB je odlučio da odloži Ligu nacija 2020. godine i ona će se igrati posle Olimpijskih igara u Tokiju. U saopštenju svjetska kuća odbojke navodi da je najveći preioritet zdravlje sportista i navijača.

“Odluka da se Liga nacija odloži je donijeta kako bi se sportisti fokusirali na zdravlje i kako bi nacionalne lige mogle da se završe kada se situacija poboljša. FIVB gleda na budućnost sa optimizmom i radiće sa nacionalnim savezima na određivanju datuma za održavanje Lige nacija nakon Olimpijskih igara”, stoji u saopštenju FIVB.

Liga nacija u ženskoj konkurenciji je trebalo da počne 19. maja i da traje do 5. jula, a branilac titule je selekcija SAD.

Muška Liga nacija treba da počne 22. maja i da traje takođe do 5. jula, a branioci titule u muškoj konkurenciji su Rusi.

Olimpijske igre inače počinju 24. jula i traju do 9. avgusta i onim ekipama koje će igrati na olimpijskim turnirima u obije konkurencije je Liga nacija trebalo da služi kao priprema za najvažnije takmičenje sezone.

izvor: Sport klub

 

Povezani članci