Banner

Finalne utakmice Kupa u Bijelom Polju: Svi žele da u petak bude odbojkaški spektakl

od Mirjana
293 pregleda

Veliko finale Kupa Crne Gore 2024, koje se igra u petak, 29. marta, otvoriće odbojkašice Herceg Novog i Luke Bar sa početkom u 17 časova u SC “Nikoljac” u Bijelom Polju.

Herceg Novi, koji je i ove sezone bez izgubljenog seta, brani titulu.

“Taj niz bez izgubljenog seta, koliko je na neki način dobar i veliki, toliko nam stvara i neki mali problem. Sve je teže i teže nositi to, jer sasvim je logično da mi negdje izgubimo set i onda je samo pitanje reakcije ekipe kad se izgubi taj prvi set. Kako će to biti, da li će sasvim normalno i mirno igrati ostatak utakmice pa dobiti sledeća tri ili će ući u neku paniku. Tu smo da ne dozvolimo to, iako ekipa Luke Bar cijele godine igra vrlo dobro i obje utakmice protiv nas su bile, minimalno dva seta, jako neizvjesna i jako dobra igra. Mislim da će ta psihološka priprema i dobar ulazak u cijelu utakmicu puno značiti, ko bolje otvori utakmicu, imaće puno veće šanse. Ja moram da prihvatim ulogu favorita, ali nikakvo potcenjivanje, Kup je takmičenje u kome se često dogode iznenađenja, i mi smo tu da se potrudimo da se ovaj put ne dogodi iznenađenje, ali stvarno želim jednu dobru odbojku, jednu dobro i neizvjesnu utakmicu”, kazao je trener Herceg Novog Milorad Krunić.

“Sirene” su u oba susreta sa Novljankama pružile dobar otpor, a u petak će pokušati da naprave iznenađenje.

“Sigurno da je ekipa Herceg Novog, to i rezultati pokazuju poslednje dvije godine, neprikosnovena u našoj ligi i sigurno su nivo iznad naše lige. Jako dobro fizički izgledaju, tehničko-taktički dobro su vođeni. Ako ikako budemo mogli da ih dovedemo u neki problem, da vidimo kakva će njihova reakcija biti, nadam se da će nam se ukazati šansa, a ako nam se ukaže, pokušaćemo da iskoristimo”, kazao je trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Nakon finalnog meča u konkurenciji dama, od 20 časova igraće domaćin Jedinstvo i branilac tutule Budva.

“Očekuje nas teška utakmica u Bijelom Polju, taj poraz smo gore i pretrpjeli. Spremali smo se da pružimo maksimalno dobru igru i da damo svoj maksimum i da odbranimo Kup”, jasan je bio trener Budve Miljan Bošković.

Odbojkaški klub Jedinstvo i Bijelo Polje po peti put će biti domaćini finalne utakmice Kupa Crne Gore.

“Prvo, u ime našeg kluba, domaćina finalalnog dana, da izrazim zadovoljstvo što smo po peti put dobili priliku da organizujemo finale u našem gradu i siguran sam da će to biti jedna fina odbojkaška pripredba i da će publika znati to da prepozna kao i prethodnih godina, da ćemo ono što i najavljujemo ovih dana, odbojkaški spektakl u Bijelom Polju, i da vidimo, kazao je Darko Prebiračević, trener Jedinstva.

“Što se tiče same utakmice, svima nam je jasno da je Budva favorit u toj utakmici, međutim, kad pričamo o finalima i Kup takmičenjima, svi negdje kroz ta takmičenja grabimo svoju posebnu priliku. Ne bih pričao o favoritima, jednostavno mislim da će to biti utakmica gdje će možda, određeni momenti, i u smislu motivacije, i u smislu želje i borbe protivnika, odlučiti pobjednika i osvajača. Kao što ste rekli, imali smo prilike da neke svoje momente iskoristimo, da pružimo i klubu i gradu neke lijepe trenutke, nadam se da smo u ovom trenutku spremni za to. Svi smo kompletni, treniramo dobro i u tom smislu mislim da neće biti nikakvih problema, i da ćemo zaista u petak svi gledati jednu jako kvalitetnu utakmicu i u prvom finalu, a posebnu u drugom, koje je nama interesantnije u 20 časova i da će ekipa koja bude više željela i koja bude motivisanija se radovati, zaključio je Prebiračević.

Direktan prenos utakmica finala Kupa Crne Gore 2024 u muškoj i ženskoj konkurenciji možete gledati na RTCG.

Povezani članci