Favoriti rutinski, Galeb bolji od Jedinstva

Galeb je izgubio set protiv Jedinstva, ali je tri dobio identičnim rezultatom - 25:23

od Press OSCG
327 pregleda

Veliki favoriti Budva i Budućnost Volley rutinski su odradili posao na startu novog šampionata, Budućnost na svom terenu protiv Sutjeske, a Budva takođe u svom gradu, ali na gostovanju gradskom rivalu Mediteranu. Galeb je izgubio set protiv Jedinstva, ali je tri dobio identičnim rezultatom – 25:23.

Budućnost Volley u petak nije imala apsolutno nikakvih problema i trijumfovala je sa 3:0 (25:15, 25:13, 25:10) protiv nikšićke ekipe koja je u sastavu imala samo sedam igrača. U pobjedničkom timu Đorđe Jovović je osvojio 16 poena, Stefan Radević 11, a Benjamin Hadžisalihović devet. Marko Rondović je upisao šest, Aleksandar Bojić pet, a Mladen Novović četiri poena za Sutjesku.

Umor zbog utakmice koju su igrali samo dva dana ranije i puta iz Zagreba, te razočaranje zbog eliminacije iz Lige šampiona, nijesu uticali na crnogorskog prvaka, ekipu Budve, koja je u subotu gradskom rivalu Mediteranu po setovima prepustila 11, 13 i 12 poena. U meču u kojem su za Budvu poene osvojili i bivši igrači Mediterana Miro Miljanić i Rastko Milenković, najefikasniji je bio Redi Bakiri sa 18 poena, dok je Aleksandar Gmitrović osvojio 11. U ekipi Mediterana po pet poena osvojili su Peko Zec i Balša Nenadić.

Mnogo veća borba vodila se u Baru, gdje je Galeb slavio protiv Jedinstva sa 3:1 (25:23, 19:25, 25:23, 25:23). Lazar Cimbaljević je osvojio 20 poena za domaćina, kapiten Milutin Milić je imao 10, a Srđan Petrović sedam. U redovima Bjelopoljaca Milan Rovčanin je osvojio 27 poena, najviše na utakmici, kapiten Luka Bulatović 14, a Igor Kojović sedam.

Povezani članci