Banner

EP (M): Španija šokirala Varnu, Izraelu triler sa Grčkom

Odobjkaši Španije iznenadili domaćina grupe, Bugarsku, dok je Izrael pobjedom nad Grčkom u pet setova otvorio EuroVolej 2023

od Danilo
340 pregleda

Polovičan učinak domaćina, drugog dana Evropskog prvenstva za odbojkaše. Bugarska je iznenađujuće izgubila od Španije 3:1 (25:17, 25:21, 21:25, 25:19)u krcatoj “Palati kulture i sporta” u Varni, a Izrael je u Tel Avivu pobijedio selekciju Grčke nakon preokreta, 3:2 (25:17, 27:29, 21:25, 25:21, 15:13).

Španija je priredila senzaciju na otvaranju grupe B, čiji je domaćin Bugarska, a veliki trijumf tim selektora Migela Rivere najavio je sa 25:17 u uvodnom setu. Brzo su Španci povisili na 2:0, Bugari su uspjeli da se vrate u meč istim rezultatom, ali ne i da ostanu u njemu. “Furija” se, prevođena Andresom Viljerom sa 24 poena i Đordijem Ramon Feragutom sa 21, radovala velikom trijumfu.

Veliko slavlje, ali svojim navijačima, kojih nije bilo previše u Tel Avivu, priredio je Izrael, koji je pobijedio Grčku u pet setova, nakon dva i po sata velike brobe. Izraelci su poveli, osvojivši ubjedljivo prvi set 25:17, međutim uslijedio je odgovor Grka, koji ipak nije poremetio domaćina grupe D. U dva zanimljiva seta selekcije Itamara Štajna, koja je bila sparing partner Crnoj Gori tokom priprema u Kolašinu, došla je do pobjede predvođena Itom Davidom, koji je osvojio 28 poena i Tamirom Herškom, koji je brojao do 24.

Treći dan EuroVoleja 2023 donosi početak utakmica u grupi C, u kojoj je i Crna Gora. Domaćina Sjevernu Makedoniju očekuje važan meč sa Danskom u dvorani Boris Trajkovski u Skoplju.

Sjeverna Makedonija i Danska direktni su rivali Crne Gore za prolazak u osminu finala, a tim Ivana Joksimovića igraće protiv njih u drugom i trećem kolu, 2. i 3. septembra. Rival za start grupne faze biće Holandija u srijedu, 31. avgusta.

Povezani članci