Egonu uz 31 poen raznijela Vakifovo carstvo

od Urednik
9 pregleda

Sa 31 poenom Paole Egonu, italijanska Novara je deklasirala Vakifbank u Istanbulu u prvom meču polufinala Lige šampiona. Posle 76 minuta igre na semaforu je pisalo – 0:3 (17:25, 25:27, 15:25).

Čudesna partija tamnoputog korektora italijanske reprezentacije, zasijenila je sve ostale igračice u terenu i prosto zadivila dvije hiljade mahom domaćih navijača, ali i široki TV auditorijum, koji je pratio ovaj meč.

Na kraju susreta, Egonu je osvojila samo tri poena manje od kompletnog tima Vakifbanka, koji je odigrao jednu od najlošijih evropskih utakmica u poslednjih ko zna koliko godina. U prvom setu, Egonu je nanizala 12 poena, a pratile su je Loren Karlini, Mišel Barč, Frančeska Pićinini, Kristina Kirikela, Stefana Veljković i Stefanija Sansona.

U drugom setu viđena je i najveća borba. Vodio je domaćin u završnici 20:17, bilo je 21:18 i 23:21. Stigle su gošće do izjednačenja na 23:23, ali je Vakif ipak imao prvu set loptu. Kad je aktuelne evropske šampionke nisu iskoristile, stigla je kazna. Egonu i Barč završile su posao i posle 2:0 za Italijanke, na pomolu je bilo iznenađenje.

Potpuni šok domaćim odbojkašicama i Vakifovim navijačima, priredile su Novaranke u trećem setu. U jednom trenutku na semaforu je pisalo 11:22! Turkinje su potpuno posustale, a bijelu zastavu istakao je i njihov trofejni stručnjak Đovani Gvideti, koji je potrošio sve tajm-aute i izmene.

Pored Egonu, koja je meč završila sa 31 osvojenim poenom (napad 59 %, 44-26), dvocifrena je u pobjedničkom timu bila i Mišel Barč-Hekli sa 14. Srpkinja Stefana Veljković je upisala jedan.

U poraženom timu Džu Ting je osvojila 11 poena, uz 31 % realizacije napada (35-11). Milena Rašić je upisala sedam, a Loneke Slutjes (22 % napada) i Zehra Gineš po pet.

izvor: sportklub.rs

foto: www.cev.eu

Povezani članci