Dvije Teodore, dva bisera Morače

od Press OSCG
501 pregleda

U odbojkaškoj matici Morače, koja godinama zapljuskuje ovaj sport talentovanim djevojkama, ove sezone sijaju dva bisera. I oba imaju isto ime. Dvije Teodore!

Teodora Rakočević ima 22 godine, rođena je u Bijelom Polju, student je završne godine Fakulteta za fizičku kulturu u Nikšiću, a igra na poziciji srednjeg blokera. Zablistala je još prije nekoliko godina, ali povreda leđa odvojila je od terena godinu i po dana. Ali, čim je povreda sanirana Teodora je ponovo u vrhunskoj formi zbog koje je i zaigrala za reprezentaciju i sa njom osvojila zlato na Igrama malih zemalja…Teodora Delić još nije napunila 18 godina (u decembru će proslaviti punoljetstvo), rođena je u Podgorici, ide u srednju školu i odličan je đak. Sjajne partije krunisala je titulom MVP-ja 5. kola tekućeg šampionata, kada je osvojila 22 poena. Igra na poziciji primača servisa ili korektora i član je mlađih reprezentativnih selekcija…

Dvije Teodore, dva bisera i idealna prilika za uporedni intervju… O odbojci i još koječemu…

O igrama i ambicijama Morače…

Teodora Rakočević: Mogu reći da sam zadovoljna dosadašnjim tokom sezone. Mislim da se može primijetiti napredak kako kola odmiču i da smo iz kola u kolo sve bolje. Ekipa je jako mlada i koristi priliku koja joj je pružena da pokaže svoje znanje i stiče igračko iskustvo. Mislim da svi zajedno, kako treneri tako i igračice, imamo velika očekivanja, želimo da se postavimo kao ozbiljna konkurencija i težimo plasmanu bliže vrhu tabele.

Teodora Delić: Ove godine smo, kao i većina ekipa, u podmlađenom sastavu. Iako smo mlade, imamo velike ambicije. U dosadašnjem dijelu šampionata se nismo pokazale u pravom svjetlu i trenutno stanje na tabeli ne oslikava realno naš kvalitet. Nastojaćemo da to što prije i pokažemo na terenu.

O sopstvenim sjajnim partijama u dosadašnjem dijelu sezone…

Teodora Delić: Zadovoljna sam, ali trudim se i trudiću se da igram još bolje. Svako individualno priznanje koje sam do sada dobila za mene predstavlja motiv za dalji rad i napredak.

Teodora Rakočević: Mogu reći da sam i više nego zadovoljna, s obzirom na to da su u pitanju prve utakmice nakon pauze od godinu i po dana koja je prouzrokovana povredom leđa. Međutim, taj period sam iskoristila za saniranje povrede, sada preostaje da vrijedno radim. Trudiću se da opravdam povjerenje koje mi je pruženo i da nadmašim dosadašnje rezultate. U svakom slučaju na kraju utakmice je lijepo vidjeti lijepu statistiku, ali u toku utakmice nemamo prostora da mislimo o brojkama.

O početku bavljenja odbojkom…

Teodora Rakočević: Oduvijek sam pričala da ću se baviti odbojkom, međutim, prije nje sam trenirala i košarku i išla na ples. Mislim da svako dijete treba da se okuša na što više polja, ali u mom slučaju odbojka je nešto posebno i tu se pronalazim u potpunosti.

Teodora Delić: Odrasla sam uz brata koji je profesionalni odbojkaš, što uvijek napominjem kada je riječ o mom početku bavljenja odbojkom. Uz njega sam se prvi put susrela sa odbojkaškom loptom, terenom i uopšte sa ovim sportom. Ubrzo sam i ja izrazila želju da počnem da treniram i postanem odbojkašica.

O ambicijama i očekivanjima od odbojke…

Teodora Delić: Moj odbojkaški cilj je veoma jasan, znam šta želim i koliko moram da radim da se to i ostvari. Ne volim da puno pričam o tome, ali svakako sebe vidim u odbojci.

Teodora Rakočević: Moje trenutne ambicije usmjerene su isključivo na to da se formiram kao igrač. Naravno da bih voljela da zaigram i negdje u inostranstvu. Sve ima svoje vrijeme, tako da se nadam da će i moje doći.

O privatnom životu i interesovanjima van odbojke…

Teodora Rakočević: Završna sam godina fakulteta i nadam se uspješnom završetku. Istakla bih modeling kao hobi koji mi pruža mogućnost da se na neki način udaljim od terena i sportske opreme. Prije dvije godine predstavljala sam Crnu Goru na prestižnom takmičenju World Top Model, održanom u Monte Karlu, gdje sam ušla u top 15 djevojaka. S obzirom na to da su učestvovale djevojke iz cijelog svijeta i da je to moje prvo pojavljivanje na modnoj pisti, i više sam nego zadovoljna.

Teodora Delić: Što se tiče mog hobija, njega sam odnedavno pretočila u mali biznis. Naime, bavim se crtanjem na šoljama, koje je sada veoma popularno na društvenim mrežama. Tu ideju mi je dala sestra, s obzirom na to da oduvijek volim crtanje i uživam u tome. Odlučila sam da pokušam i sada moj profil @solja_per_te broji blizu 2.000 pratilaca.

O svjetskoj odbojci i idolima…

Teodora Delić: Odbojku pratim, vatreni sam navijač. Prvenstveno pratim Švedski Hylte Halmstad u kojem igra moj brat, a onda i turski Eczacıbaşı, koji jako volim. Što se tiče mojih idola, to su sestre Bošković. Tijana i Dajana imaju vrhunske karijere, ali pored toga one su divne djevojke. Veoma sam srećna što sam imala priliku da ih upoznam i popričam sa njima, svaki njihov savjet pokušavam da pretočim u djelo.

Teodora Rakočević: Naravno da pratim svjetsku odbojku, pogotovo takmičenja na kojima učestvuje naša reprezentacija. Jako je nezahvalno pitanje istaći omiljenog igrača zbog raznovrsnosti pozicija, tako da ne bih mogla izdvojiti samo jednu osobu. Mogu reći da se u reprezentaciji ostvario jedan od mojih snova iz djetinjstva, ne samo da upoznam naše reprezentativke, već i da zaigram sa njima, što mi je velika čast.

 

Teodora Delić: Želja mi je da zaigram za seniorsku reprezentaciju

Pred Teodorom Delić se širom otvaraju odbojkaška vrata, ali i vrata nacionalnog tima. Zaigrala je za juniorsku reprezentaciju, ali cilj je obući crveni dres u onoj najjačoj, seniorskoj selekciji.

“Reprezentacija je, naravno, jedan od mojih ciljeva. Do sada sam imala priliku da zaigram u juniorskoj kategoriji, a seniorska reprezentacija je nešto čemu težim i voljela bih da u budućnosti predstavljam našu zemlju kao seniorska reprezentativka”, ističe Teodora Delić.

 

Teodora Rakočević: Fakultet pri kraju, ponosna zbog nastupa u reprezentaciji

“Oko izbora fakulteta nije bilo puno dileme. Naravno da sam imala i druga interesovanja, ali zbog same odbojke htjela sam da se posvetim sportu i sa teorijske strane. Što se tiče predmeta koji mi najbolje leže, moram istaći da mi je ovaj fakultet dao priliku da se oprobam u gotovo svim sportovima i sportskim disciplinama, tako da bih imala više opcija, ali kad već treba da izaberem, rekla bih da su to borilački i zimski sportovi, zbog putovanja i uspomena koje ostaju”, kaže Teodora Rakočević i posebno se osvrće na nastup u reprezentaciji…

“Igre malih zemalja predstavljaju jedno ogromno iskustvo na koje sam jako ponosna. Smatram da je medalja i više nego zaslužena, jer je uloženo mnogo rada i truda u samom procesu priprema. Ponovni poziv za reprezentaciju bi predstavljao veliki podsticaj za nastavak moje karijere, a uz dosta upornosti na treninzima mislim da je sve moguće.”

Povezani članci