Banner

Dolazi iz sportske porodice: Majda Čakar perspektivna crnogorska odbojkašica

od Mirjana
841 pregleda

Odbojkašica Majda Čakar je nedavno postala punoljetna – 5. januara je proslavila 18. rođendan, a najljepši poklon dobila je u smiraj protekle godine kada je Odbojkaški savez Crne Gore je izabrao za najperspektivniju odbojkašicu u godini za nama.

Korektor pljevaljskog Rudara i juniorske reprezentacije Crne Gore, iza sebe je imala izuzetnu sezonu, pokazala da je svijetla budućnost crnogorske odbojke.

Izbor je bio očekivan i lak.

“Biti izabrana za najperspektivniju odbojkašicu u Crnoj Gori svakako predstavlja veliku čast, ova nagrada predstavlja krunu dosadašnjih uspjeha i veliki vjetar u leđa za dalji rad i napredak”, kazala je Majda.

Rudar je polusezonu okončao na sedmom mjestu, izboren je završni turnir Kupa. Čakar smatra da su rezultati mogli biti i bolji da nije bilo povreda, i pandemije koronavirusa.

“Ova polusezona u klubu prožimala se i sjajnim i ne tako sjajnim momentima, falilo nam je malo sportske sreće, ekipa je uglavnom bila oslabljena zbog povreda i virusa što nas je spriječilo da se na tabeli pokažmo onako kako mi znamo u punom svijetlu odnosno u vrhu tabele. Uprkos tome uspjeli smo da se plasiramo u polufinale Kupa”, kazala je Čakar.

Čakar je dio juniorske seleckije Crne Gore sa kojom je u julu protekle godine osvojila bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Beogradu.

Novo okupljanje je već u aprilu, kada naše djevojke očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022 u Sarajevu.

“Mislim da je najveći uspjeh jednog sportiste da brani boje svoje zemlje, velika je čast i zadovoljstvo jer se nalazim među odabranim i najboljim djevojkama. Svake nove pripreme, takmičenja i mečevi ulivaju novo iskustvo, ali sigurna sam da svaku akciju upotpuni, to sto sve djevojke daju svoj maksimum. To mi svakako znači da svoju igru podignem na što ozbiljniji i bolji nivo”, kazala je Čakar.

Čakar dolazi iz sportske porodice. Njen stric Damir, je proslavljeni fudbaler Rudara, Budućnosti, Partizana, reprezentativac SR Jugoslavije.

I 18-godišnja perspektivna odbojkašica očekuje da dostigne sportske visine.

Da, dolazim iz sportske porodice i sport predstavlja negdje od malena prvo čime sam se počela baviti i čime se bavim. Odrastajući uz sportiste, i mene je put poveo u ozbiljnije sportske vode. Gledajući karijeru mog strica, trudim se i nadam da ću jednog dana dostići nivo vrhunskog sportiste kakav je bio on”.

Svjesna je da je pred njom veliki rad da bi opstala i ostala u sportu.

Prostor za lični napredak gradim trenirajući ozbiljno i posvećeno, a naravno djelujući timski pod budnim okom mojih trenera, jer svaki novi trening i utakmica predstavljaju novi izazov i iskustvo. Takođe, pobjedu u važnim utakmicama smatram jednim vidom ličnog i timskog napretka”, kazala je Majda.

Ciljevi i ambicije u 2022. su postavljeni…

Glavni cilj jeste osvajanje Kupa i što bolji plasman u prvenstvu, i naravno što više kvalitetnih utakmica. Nadam se nekoj novoj odbojkačkoj avanturi, novoj sredini, gdje ću pored odbojke moći da nastavim školovanje”, kazala je Čakar.

Pored odbojke, koja je prioritet i slobodno vrijeme je posvećeno sportu. Voli da isprati fudbalska i košarkaška dešavanja.

Generalno volim sport i pratim, izdvojila bih fudbal i košarku. Ali volim da ispratim i ostala sportska dešavanja i sve sto podstiče zdrave stilove života”, nedvosmislena je Majda.

Pljevlja su grad sporta i talenata. Veliki sportski asovi potekli su iz grada koji leži na tri rijeke – neki od njih su bili evropski, svjetski šampioni, osvajači medalja sa OI, dio NBA lige.

I Majda je krenula tim stazama…

Pljevlja su uvijek bila, a nadam se da će i biti grad sporta i velikih sportskih asova. Pljevaljski tereni su iznjedrili mnoge poznate sportiste i fudbalske, košarkaške, odbojkaške, rukometne asove. Nadam se da će i u budućem periodu ostati tako, čak i bolje”, zaključila je Čakar.

Izvor: sportski.me

Povezani članci