Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
CEV kup

Dinamo iz Moskve pobjednik CEV kupa

Odbojkaši Dinama iz Moskve pobijedili su u Sankt Peterburgu ekipu Zenita nakon četiri seta 3:1 (25:21, 23:25, 28:26, 26:24) i treći put u istoriji osvojili CEV kup. I u prvom meču u Moskvi, prije sedam dana, slavio je Dinamo, rezultatom 3:2.

Pokazavši bolju koncentraciju u odlučujućim trenucima, odbojkaši Dinama su sa 12 asova i boljim učinkom u napadu napravili razliku za moskovski tim.

Kako se situacija na terenu zahuktavala, ljubitelji odbojke u Silbur areni bili su svjedoci nekih sjajnih momenata. Dinamo je briljirao u bloku i snažno napadao sa osnovne linije. Odbojkaši Zenita i Dinama su disali za vrat jedni drugima u trećem setu, pokazujući jednake performanse u različitim situacijama, ali moskovski tim je izašao kao pobjednik.

Ekipe nijesu odustajale ni u narednom setu. Ključni trenutak bio je dobar učinak Dinamovog tehničara Pavela Pankova na servisu zahvaljujući kojem je moskovski tim izgradio malu prednost. Cvetan Sokolov je takođe bio sjajan u tim trenucima, ali je dobar učinak na mreži Ivana Jakovljeva ostavio ekipu Zenita u životu. Dinamo je u ključnim trenucima u finišu meča pokazao čelične živce. Pankov je imao završnu riječ stavivši tačku snažnim asom kojim je donio titulu svom timu.

Fantastični kapiten Dinama Pavel Pankov bio je i MVP meča. U ekipi Zenita istakao se Ivan Podrebinkin.

Prethodna dva pehara CEV kupa Dinamo je osvojio 2012. i 2015. godine.