De Đorđi: Rezervisti su pokazali da smo prava ekipa

od admin
121 pregleda

Ferdinando De Đorđi će 10. oktobra napuniti 60 godina, a nema sumnje da je najljepši rođendanski poklon dobio u nedjelju – evropsko zlato od svojih mladih Azura, koji su na opšte iznenađenje odbojkaške javnosti trijumfovali na 32. Evropskom prvenstvu.

Iskusni strateg, nekada i veliki odbojkaški as i član čuvene generacije „Fenomena“, sjajno je predvodio Italiju, koja je i bez Zajceva, Huantorene, Pjana, Kolaćija, Kovara i Vetorija došla do sedme evropske titule, prve poslije 2005. godine.

„Sreća je ogromna, toliko željena pobjeda došla je na kraju stvarno teškog prvenstva, na kojem su momci dugo patili, ali nikada nisu odustali”, pričao je De Đorđi, posle pobjede u finalu nad Slovenijom, rezultatom 3:2.

„Pokazali smo da smo prava ekipa! Naš tim je znao kako da promijeni svoju igru u najtežim trenucima. Činjenica da su svi rezervisti koji su ušli, dali doprinos u pobjedi, najočitije potvrđuje moje riječi. Oni su dokaz da imamo sjajan tim”, rekao je Fefe De Đorđi.

Italijani su na putu do zlatne medalje ostvarili svih devet pobjeda. U četvrtfinalu su savladali Njemačku, u polufinalu Srbiju, a u finalu Sloveniju. Italija je u grupnoj fazi igrala i sa Crnom Gorom, a imali su i najkorisnijeg igrača prvenstva (MVP), kapitena Simonea Đanelija.

izvor: Sport klub

Povezani članci