Banner

Cvetko Pajković prisustvovao kongresu CEV u Briselu

Skupština završena ovacijama za predsjednika CEV-a, Aleksandra Boričića

od Danilo
217 pregleda

Predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore, Cvetko Pajković, prisustvovao je 44. Generalnoj skupštini CEV-a, koja je održana u Briselu dan uoči velikog finala EuroVoleja 2023 za odbojkašice, u kom će se sastati reprezentacije Srbije i Turske u belgijskoj prijestonici. Predsjednik CEV-a, Aleksandar Boričić, zatvorio je sjednicu emotivnim govorom, u kom je istakao impresivnu transformaciju koju je CEV doživio pod njegovim vođstvom od 2015. godine.

“Želim da vam se zahvalim na povjerenju i na prilici koja mi je data da vodim evropsku odbojkašku porodicu tokom dva uzastopna mandata. Ponosno mogu reći da je naš sport sada u mnogo boljem stanju nego prije nekoliko godina – i za to želim da zahvalim svim svojim kolegama iz Administrativnog borda CEV-a, profesionalnom osoblju koje radi u našem sjedištu u Luksemburgu i, naravno, svima vama”, kazao je Boričić i dodao da uvijek treba stremiti savršenstvu.

“Ipak, uprkos našim dostignućima, nikada nećemo “mirno spavati” ili se opuštati, već ćemo nastaviti da radimo naporno i težiti daljem unaprjeđenju i savršenstvu, baš kao što to čine i šampioni nakon osvajanja svjetske ili evropske krune.”

Godišnja Generalna skupština u Briselu bila je prilika za osvrt na nove uspjehe evropske odbojke, kao i da se postave temelji za budućnost. Generalna skupština odobrila je strateški plan razvoja za narednih pet godina, koji identifikuje ključne vrijednosti koje treba održavati i ciljeve kojima treba stremiti.

Na skupštini je zaključeno da je potrebno kontinuirano ulaganje u sport, uključujući centralizovanu platformu za podatke koja olakšava odluke zasnovane na njima, kao i da je neophodno povećati fokus na angažovanju navijača.

Delegati koji su prisustvovali CEV Generalnoj skupštini, uključujući i predsjednika OSCG, Cvetka Pajkovića, takođe su dobili izvještaj o stabilnom finansijskom stanju CEV-a, odobrili revidirani budžet za 2023. godinu, kao i privremeni budžet za 2024. godinu, uz odobrenje i završnog računa za 2022. godinu, kao i nekoliko promjena u CEV Statutima koje su namijenjene usklađivanju regulativnog okvira CEV-a sa važećim odredbama u FIVB i drugim kontinentalnim konfederacijama.

Evropska porodica odbojke ponovo će se okupiti naredne godine u Napulju, 24. avgusta, sa planiranim izborima za predsjednika, Administrativni bord, kao i za definisanje predstavnika Evrope u Admininistrativnom bordu FIVB-a za naredni četvorogodišnji mandat.

Povezani članci