Banner

Crna Gora započinje Euro Volej 2023 u četvrtak protiv Holandije

Nimir Abdel-Aziz i saigrači su favoriti u ovom duelu, ali naši odbojkaši žele da pruže maksimalan otpor

od Danilo
382 pregleda

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija privodi kraju priprema za prvi meč grupe C Evropskog prvenstva, koja se igra u Skoplju. Dan uoči utakmice sa Holandijom odrađen je trening u dvorani sportskog centra “Boris Trajkovski”, svi igrači su spremni i raspoloženi pred drugi meč sa Holanđanima na Evropskim prvenstvima.

Crna Gora je na Evropskim prvenstvima debitovala upravo u utakmici sa Holandijom, domaćinom naše grupe EuroVoleja 2019. godine u Roterdamu, u kom je rival slavio u tri seta. Iskustvo predvodnika nove generacije, igrača koji treći put igraju na najvećoj evropskoj odbojkaškoj smotri i energija mlađih igrača, nada su za bolji rezultat.

“To je bila naša prva utakmica i prvo pojavljivanje na Evropskom prvenstvu i bio je prisutan određeni pritisak kod naših igrača. Što se tiče sjutrašnje utakmice, ne mogu da kažem da će ona biti slična toj od prije četiri godine. Sigurno je da će biti određenog pritiska kod nas, jer igraće dosta mladih igrača, ali gledajući kako su radili na treninzina, kako prihvataju obaveze, kako stariji igrači sve podnose i kakve instrukcije daju mlađima, mislim da će biti dosta interesantan odgovor”, istakao je selektor Ivan Joksimović i naglasio da vidi šansu svoje ekipe.

“Treba da probamo da iskoristimo mane koje imaju u igri. Naravno, niko nije savršen, pa ni oni. S druge strane, i mi treba da budemo kadri da sve to iskoristimo, tako da treba dosta kockica da se poklopi da bi utakmica bila neizvjesna. Očekujem da će biti takva, ali oni su apsolutni favoriti. Mi, s druge strane, nemamo šta da izgubimo, tako da ćemo se boriti do posljednje lopte” kazao je Joksimović.

Libero, Milan Rovčanin, očekuje tešku utakmicu sa selekcijom koju predvodi jedan od najboljih korektora planete, igrač turskog Halkbanka, Nimir Abdel-Aziz.

“Svi znamo da je Holandija kvalitetna reprezentacija i sigurno da će biti teško, jer imao veoma dobre igrače. Ali nijesmo došli da se predamo, već da se borimo, da igramo, da damo svoj maksimum, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno. Za ovo smo radili mjesec i više, i upravo je došao taj period u kom treba da pokažemo ono što smo radili na pripremama. Nadam se da će sve proći u najboljem mogućem redu, da ćemo opravdati očekivanja kako selektora, tako i naša, i da ćemo uspjeti da se plasiramo u drugi krug takmičenja, što nam je i cilj.

Najmlađi član reprezentacije, srednji bloker Jedinstva, Nikola Đurović (17) izuzetno je srećan zbog ukazane prilike. Posebno ističe dobar ambijent u ekipi kao preduslov za dobar rezultat.

“Nakon nekih 45 dana priprema osjeća se napredak u ekipi. Zaista je odlična atmosfera i nadamo se najboljem. Očekuje nas prva utakmica protiv Holandije i nadam se da ćemo se pokazati u što boljem svjetlu. Oni su jedni od favorita u našoj grupi. Biće teško nadmetati se sa njima, ali nadamo se najboljem” optimista je Đurović.

Utakmica sa Holandijom igra se u četvrtak, 31. avgusta, u sportskom centru “Boris Trajkovski”, sa početkom u 17 sati. Prvi meč u glavnom gradu Sjeverne Makedonije je meč naših rivala u drugom i trećem kolu, domaćina i Danske. Zakazan je za večeras, od 20 sati. Drugog dana naše grupe igraće Češka i Poljska, koje će utakmicom od 20 sati zaključiti prvo kolo.

Povezani članci