Banner

Crna Gora uzela set domaćinu, protiv Portugala za treće mjesto Srebrne lige

Crnogorske odbojkašice, uprkos dobrom otporu Austriji, ostale bez finala CEV Srebrne lige. Za treće mjesto sa Portugalom u nedjelju od 17.35h

od Mirjana
445 pregleda

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore izgubila je od Austrije 3:1 (25:21, 23:25, 25:23, 25:14) u polufinalnu fajnal fora CEV Srebrne lige u Gracu. Dobra tri seta bila su nedovoljna da naš nacionalni tim ugrozi domaćina završnice, pa će u utješnom finalu igrati sa selekcijom Portugala, koja je u prvom polufinalnu izgubila od Estonije takođe 3:1 (29:27, 25:22, 18:25, 26:24).

“Nažalost izgubili smo polufinale od domaćina. Šteta zbog velikog broja grešaka. U prvi set smo ušli pod utiscima samog finala i impresijama utakmice. Nismo uspjeli da se izborimo s tim. Poslije smo odigrali dva jako dobra seta. Šeta i zbog nekih lopti u trećem setu koje su oni dobili na čisto iskustvo. U četvrtom setu, iskreno, nismo postojali na terenu, potpuno smo izgubili koncentraciju i fokus za igru. Nadam se da ćemo sjutra skupiti snage da odigramo sa ekipom Portugala kao u Herceg Novom. Nadam se, pod broj jedan, da ćemo moći to izdržati fizički, s obzirom na to da igramo sa malim brojem igračica i da ćemo uspjeti doći do medalje” kazao je selektor Krunić.

Austrija je veoma dobro otvorila set, gradila prednost do pet poena, koju su naše djevojke postepeno topile i čak povele 16:15. Međutim, uslijedila je mini serija domaćina i povratak vođstva koje nije ispustio do kraja. Prvi set pripao je Austrijankama 25:21.

Uslijedila je sjajna reakcija našeg tima, koji je herojski došao do izjednačenja. Odličnih prvih 20 poena drugog seta, nakon koji je bilo neriješeno, 10:10, a djevojke Milorada Krunića nije poremietila ni serije rivala od šest vezanih poena, zahvaljujući čemu je preokrenuo sa 8:10 na 14:10. Vjerovale su crnogorske odbojkašice u drugi set do kraja a do njega su došle zahvaljujući Danijeli Džaković i Dijani Vuković, koje su nakon tačno sat odbojke imale 12, odnosno devet poena. 25:23 za naš nacionalni tim.

Odličnu igru u trećem setu Crna Gora nažalost nije nagradila preokretom. U većem dijelu naše odbojkašice su imale prednost, u više navrata i +3, a Austrija je prvi put povela 20:19. U igri poen, za poena domaćin je povezao dva poena za vođstvo 24:22 i ponovo došao u vođstvo iskoristivši drugu set loptu na prijemu, 25:23.

Na krilima dobre završnice trećeg seta Austrijanke su odlično ušle u naredni i rano stekle velikih 6:1. Domaćin je održavao prednost od pet poena do 15:10, kada je ušao u seriju poena i lako zaključio meč sa ubjedljivih 25:14.

Izuzetno veče Danijele Džaković nije bilo dovoljno za iznenađenje. Meč je završila sa 21 poenom, a dvocifrena je bila i Dijana Vuković sa 12. Na drugoj strani čak četiri igračice sa dvocifrenim učinkom, 16 poena sakupila je Dora Šaberl.

“Smatram da nismo dobro ušli u meč. Nismo bile maksimanlno skoncentrisane, igrale smo sa grčom i strahom. Na to su dodatno uticali atmosfera u sali i navijači Austrije. Nećemo da razmišljamo o ovome, nastavljamo dalje, već razmišljamo o sjutrašnjoj utakmici protiv ekipe Portugala. Nadamo se da ćemo pružiti bolju partiju i trećem mjestu i medalju” kazala je srednja blokerka Saška Đurović.

Nedjeljni program u “Rajfajzen Sportark” areni otvoriće utakmica za treće mjesto između Crne Gore i Portugala, od 17 sati i 35 minuta, a rivali iz grupe A CEV Srebrne lige, Austrija i Estonija, igraće u finalu završnog turnira od 20 sati i 20 minuta.

Austrija  – Crna Gora 3:1 (25:21, 23:25, 25:23, 25:14)

GRAC – „Rajfajzen Sportpark“ – Sudije: Jener (Turska) i Kiriopulu (Grčka). Poeni iz napada: Crna Gora 49, Austrija 48. Poeni iz bloka: Crna Gora  4, Austrija 11. Poeni iz servisa: Crna Gora 1, Austrija 3. Greške protivnika: Crna Gora 25, Austrija 33.

AUSTRIJA: Holzinger, Huber (libero), Bajde, Brukner, Mehić 10, Hoenauer 1, Truner, Kristianska 14, Dajzl 1, Šaberl 14, Oberhauzer (libero), Galić 13, Nesimović 7, Micić. Selektor: Roland Švab;

CRNA GORA: Đurović 6, Tvrdišić, Cenović (libero), Šušić, Jovović, Labović (libero), Vuković 12, Džaković 21, Tuševljak, Vukčević 8, Budrak 2, Đukić, Rakočević, Dragović. Selektor: Milorad Krunić.

Povezani članci