Banner

CEV LŠ: Budva na kvalifikacionom turniru u Burgasu – prvi rival Kapošvar

od Mirjana
458 pregleda

Odbojkaši Budve otputovali su za Bugarsku gdje će igrati turnir prve runde kvalifikacij za CEV Ligu Šampiona koji je na programu od 27. do 29. oktobra. Na turniru grupe “I”, pored domaćina Burgasa, protivnici izabranicima Miljana Boškovića biće mađarski Kapošvar i Strumica iz Sjeverne Makedonije.

Turnir u Burgasu otvoriće Budva i Kapošvar u petak od 17.30 časova, a istog dana od 20h sastaće se domaćin i  Strumica.

“Prvu utakmicu ćemo odigrati protiv Kapošvara, jedne izuzetne ekipa sa sjajnom igrom. Drugu igramo protiv Strumice, takođe, jedna sjajna ekipa iz Makedonije, dok treću igramo protiv domaćina Burgasa. Svjesni smo koliko nas čeka teška borba, ali moji igrači imaju visoki nivo samopouzdanja, tako da ćemo učiniti sve da pružimo jednu lijepu i kvalitetnu igru. Ovo je za nas jedan vrlo koristan turnir, upravo iz razloga jer ćemo se sastati sa dosta iskusnijim ekipama od naše, a svaka odigrana utakmica će nam dosta značiti”, kazao je trener Bošković.

Narednog dana u istom terminu (17.30h), Budvani se sastaju sa Strumicom, a u nedjelju, 29. oktobra u 20h odigraće utakmicu posljednjeg kola na turniru protiv Burgasa.

“Rezultat nam nije  u prvom planu, koliko je bitna želja igrača i trud koji će uložiti, jer je od starta cilj da uigramo našu mladu ekipu, a uspjeh i dobar ishod će kroz to doći lako. Ono što može da nas donekle raduje jeste prethodni, doduše kratak, ali efektan period na domaćoj sceni, isto tako i turnir u Ivanjici, na kojem smo za vrlo kratak period treninga pokazali jednu lijepu igru. Kako god da bude, mi ćemo nastaviti da radimo na stvaranju što bolje ekipe i podizanju kvaliteta igre, a od njih ipak očekujem da daju maksimalni ulog sebe i da će se po prvi put ekipa Budve kvalifikovati i ostvariti prolaz. Za većinu igrača ovo je prvo iskustvo na evropskoj sceni, tako da im je to dodatni motivator da se pokažu u što boljem svijetlu”, zaključio je Bošković

Po dva najbolja tima sa četiri pretkvalifikaciona turnira nastaviće borbu za Ligu šampiona, dok će se ekipe eliminisane u prvoj ili drugoj rundi kvalifikacija preseliti u CEV kup.

Povezani članci