Banner

CEV i MIKASA produžili saradnju do 2028. godine

od Mirjana
229 pregleda

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) i kompanija MIKASA potpisali su produžetak već dugotrajne saradnje za dodatne četiri godine (2024 – 2028.) nakon proslave 50. godišnjice CEV-a u Rimu.

CEV i japanski proizvođač lopti blisko sarađuju već decenijama kako bi razvijali odbojku, odbojku na pijesku i najnovije, odbojku na snijegu širom Evrope.

“Pouzdan partner poput kompanije MIKASA je neko na kog se možemo osloniti u našim neprekidnim naporima da razvijamo igru na svim nivoima. Tokom godina, razvili smo dobro razumijevanje potreba jedni drugih i zahvaljujemo MIKASA-i na njihovoj podršci – koja se proteže od organizacije naših vrhunskih događaja do aktivnosti posebno osmišljenih za djecu na početnom nivou igre. Radujemo se onome što nas čeka, a razlog za to su godine produktivne i uspješne saradnje, koje su donjele dobrobit našem sportu”, kazao je Aleksandar Boričić, predsjenik CEV-a.

Ovim sporazumom, MIKASA lopte nastaviće da se koriste na svim evropskim takmičenjima koja organizuje CEV do 2028. godine. Osim svoje uloge u elitnom sportu, MIKASA takođe podržava CEV Školski projekat ‘Igraj odbojku – Rasti uz nju’, koji je pomogao da se inspirišu djeca da naprave svoje prve korake u odbojci u čak 27 zemalja. Kroz projekat pokrenute su desetine hiljada djece, promovisan zdrav način života i razvoj sporta na osnovnom nivou. Osim toga, još 2014. godine, CEV i MIKASA zajedno su radili na dizajnu i uvođenju ikonične zelene i žute lopte koja je od tada postala sinonim za elitnu CEV Ligu šampiona u odbojci.

“MIKASA je izuzetno srećna što obnavlja partnerstvo sa CEV-om, kao i što možemo ponuditi naše proizvode ljudima širom Evrope koji uživaju u igranju odbojke, odbojke na pijesku i odbojke na snijegu. Nastavićemo blisko da sarađujemo sa CEV-om na razvoju odbojke u svim njenim oblicima”, rekao je predsjednik Mikase Yuji Saeki.

Povezani članci