Češka izbacila olimpijskog šampiona

Selekcija Češke, protiv koje je naš tim tražio plasman u drugi krug i protiv koje smo imali praktično dobijen jedan set, "počistila" je Francusku sa 3:0. Iz naše grupe tri reprezentacije među osam najboljih

od Press OSCG
214 pregleda

Da je grupa u kojoj je igrala reprezentacija Crne Gore bila najteža na Evropskom prvenstvu, pokazali su i mečevi osmine finala, a posebno onaj koji je u ponedeljak uveče odigran u “Ostravar areni” – selekcija Češke, protiv koje je  naš tim tražio plasman u drugi krug i protiv koje smo imali praktično dobijen jedan set, počistila je i izbacila olimpijskog šampiona Francusku rezultatom 3:0!

Francuzi su ostvarili u grupi svih pet pobjeda, ali u prvom eliminacionom meču bili su neprepoznatljivi. U prva dva seta Česi su stizali u ranoj fazi do opipljivog vođstva i na kraju to konvervovali u setove. Prvi je završen 25:22, a drugi 25:19. U trećem se vodila prava borba, čak je riješen na razliku. Knedličke su slavile 34:32 za veliki uspeh, plasman među osam najboljih. Na kraju je bila prava drama, domaćin je jednom već bio proslavio pobjedu, ali je video tehnologija pokazala “pecanje”. Nekoliko poena kasnije, međutim, nije bilo dilema, blok Češke odradio je posao i poslao Francuze kući. Na taj način neslavno je okončan prvi nastup brazilskog trenera Bernarda Rezendea na klupi “trikolora”, nakon što ih je do olimpijskog zlata nedavno doveo Loran Tili.

U ekipi Češke, čiji je selektor Jirži Novak, nekadašnji učenik našeg selektora Veljka Bašića, Jan Hadrava zabilježio je 18 poena, tri više od Lukaša Vasine. Na drugoj strani Žan Patri bio je najefikasniji sa 20 poena.

Iz grupe u kojoj je bila Crna Gora tri selekcije su među osam najboljih na EP – osim Češke, u četvrtfinalu su još Italija i Slovenija. Česi će se u borbi za polufinale sastati sa Slovenijom, a ostali parovi četvrtfinala su Poljska – Rusija, Srbija – Holandija i Italija – Nemačka.

Izvor: Sport klub

Povezani članci