Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Euro Volley 2021

Bugarska, Turska i Sjeverna Makedonija izborile plasman na EP

Prethodne sedmice odigrana su dva turnira kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021 za odbojkaše.

U grupi C u Sjevernoj Makedoniji, sa tri pobjede i devet bodova na turniru u areni „Borist Trajkovski“, odbojkaši Sjeverne Makedonije i Turske su bili izjednačeni, ali je prva pozicija i direktan plasman na EP pripao Turskoj, zbog boljeg set količnika. Ipak, odbojkaši Sjeverne Makedonije izborili su plasman kao jedna od najbolje drugoplasiranih selekcija iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Pored domaćina i selekcije Turske, na turniru je učestvovala i Bosna i Hercegovina.

U kvalifikacionoj grupi B u Izraelu, pored domaće selekcije, takmičile su se i reprezentacije Bugarske i Austrije. Bugari su imali maksimalan učinak na turniru, a reprezentacija Austrije će čekati ishode ostalih kvalifikacionih grupa i tražiti svoju šansu sa plasman kao jedna od najbolje drugoplasiranih selekcija, sa jednom pobjedom i tri poraza.

Prisjećanja radi, u avgustu 2020.godine već se odigrao jedan kvalifikacioni turnir, i to na Kipru, u kom su se u okviru grupe D takmičile reprezentacije Kipra, Letonije, Moldavije i Španije. Direktno se plasirala reprezentacija Letonije, dok će Španija čekati rezultate ostalih selekcija u majskim kvalifikacijama, sa veoma dobrim šansama za plasman, zbog skora od tri pobjede i jednim porazom, pa se praktično može reći da su i oni obezbijedili plasman na EP.

Odbojkaši Crne Gore će u okviru grupe F, početkom maja ove godine igrati dva turnira protiv selekcija Grčke, Gruzije i Azerbejdžana, a nakon prvog turnira u Gruziji, naša selekcija će biti domaćin drugog turnira, a termin će se utvrditi naknadno.