Budva želi pobjedu za nastavak evropskog puta

Naš šampion večeras (20.30h) gostuje Hasrode Levenu u revanš meču prvog kola CEV kupa. U prvom meču Belgijanci u Tivtu slavili sa 3:2

od Press OSCG
163 pregleda

Da li odbojkaši Budve mogu da produže put na evropskoj sceni ili će za ovu sezonu okončati učešće u evrotakmičenjima, znaće se večeras iza 22 časa, kada se završi revanš meč prvog kola CEV kupa između Hasrode Levena i crnogorskog šampiona.

Belgijanci su prije sedam dana dobili prvi meč u Tivtu sa 3:2, ali za prolaz moraju ponovo da savladaju Budvane. Izabranicima Miloša Markovića je za plasman u naredno kolo potrebna pobjeda od 3:0 ili 3:1, dok bi trijumfom od 3:2 izborili „zlatni set“ i šansu da se domognu drugog kola, u kojem bi igrali sa grčkim Foinikasom.

Budvani su u prvom duelu propustili šansu za boljim rezultatom, jer su vodili 2:1 u setovima i 15:12 u četvrtom, ali su Belgijanci preokrenuli i slavili nakon pet setova…

“Nakon prve utakmice u Tivtu, gdje su nas skupo koštale neke naše jeftine greške, vidjeli smo da možemo biti ravnopravan protivnik odličnoj ekipi Levena. Ispustili smo dobru priliku da revanš dočekamo sa boljim rezultatom. Očekuje nas težak zadatak u Belgiji, neće biti nimalo lako, ali, i te kako, vjerujem da imamo šanse da napravimo dobar rezultat za prolaz dalje”, rekao je za Pobjedu reprezentativni srednji bloker u ekipi Budve Blažo Milić.

Budvani nijesu imali sreće sa pripremom dvomeča sa Hasrode Levenom. Zbog bokserskih i kikbokserskih evropskih takmičenja u Budvi, ekipa Miloša Markovića je bila primorana da trenira van Mediteranskog sportskog centra, a prvi meč je odigrala u drugom gradu – Tivtu. Iako su u Belgiju doputovali dva dana prije meča, Budvanima nije omogućeno da prvog dana boravka u Levenu treniraju u nekoj dvorani, pa su prvi put trenirali sinoć.

“Očekujem makar istu borbu kao u Tivtu, da to bude naš minimum. Mi smo, naravno, spremni za meč, odmorni smo, jer smo došli dva dana ranije. Idemo na pobjedu, a vidjećemo šta će se sve izdešavati na utakmici. Lakše bi bilo da revanš čekamo da pobjedom od 3:0 ili 3:1 iz prvog meča, imali bismo neku prednost, makar „zlatni set“ u džepu. Ali, igra se do tri osvojena seta, nikad se ne zna, to je sport. Mi smo spremni da damo maksimum, borićemo se za najbolji rezultat i nadamo se najboljem”, rekao je za Pobjedu tehničar Budve, makedonski reprezentativac Filip Despotovski, uz napomenu da je „ekipa kompletna i zdrava, što je najbitnije“.

Večerašnja utakmica u Levenu počinje u 20.30 časova.

Izvor: Pobjeda – Arena

Povezani članci