Banner

Budva povela u baražu za EPCG Superligu

Odbojkašice Budve sigurne protiv Rudara na primorju

od Danilo
169 pregleda

Odbojkašice Budve savladale su ekipu Rudara 3:0 (25:20, 25:23, 25:21) u prvom meču baraža za popunu EPCG Superlige. Pljevljakinjama je potrebna pobjeda u najviše četiri seta kako bi u revanšu u utorak izborile zlatni set.

Odličnu utakmicu odigrala je drugoplasirana ekipa EPCG Prve lige i nagovijestila da bi mogla prvi put u istoriji da dođe do najjačeg ranga crnogorske odbojke.

Maksimalnom pobjedom, sa 25:20, 25:23, 25:21 u setovima, Budva je pobijedila pretposljednjeplasirani tim EPCG Superlige, ekipu Rudara u MSC “Budva”.

Revanš se igra u SC “Ada” u Pljevljima, u utorak, 30. aprila. Budva će se u slučaju dva osvojena seta na gostovanju Rudaru priključiti Gimnazijalcu u društvu najboljih crnogorskih ženskih timova, dok je Rudaru potrebna pobjeda u najviše četiri seta kako bi došao do zlatnog seta.

Kao osvajač EPCG Prve lige naredne sezone u EPCG Superligi igraće kotorski Gimnazijalac, dok se sa posljednjeg mjesta na tabeli crnogorskog prvenstva u niži rang seli budvanski Mediteran.

Budva –  Rudar 3:0

(25:20, 25:23, 25:21)

Budva – MSC. Gledalaca: 100. Sudije: Jelena Mitrović i Milanka Purović.

Budva: Kažanegra, Rajković, Čoković, Nikolić, Vukčević, Zvicer, Dakić, Čolaković, Miličić, Vukotić, Franeta, Mitrović, Đuričić (libero), Liješević (libero). Trener: Časlav Đurović.

Rudar: Bueno, Čakar, Martines, Gazdić, Vraneš, Jasmin, T. Smolović, Marković, M. Smolović, Manot, Novović, Martinović, Petrović (libero), Gerina (libero). Trener: Nataša Marković.

Povezani članci