Budućnost Volley, Morača i Top Volley učestvovali u “Evropskoj nedjelji sporta”

od admin
176 pregleda

Podgorički Stadion malih sportova i otvoreni tereni u okviru kompleksa SC ”Morača” bili su juče (nedjelja, 26. septembar) poprište sportske manifestacije, kojom je u Glavnom gradu obilježena Evropska nedjelja sporta (23-30. septembar).

”Evropska nedjelja sporta je inicijativa Evropske komisije koja za cilj ima promociju sporta i fizičke aktivnosti i teži da onom neaktivnom dijelu stanovništva ukaže na benefite koje bavljenje sportom i rekreacijom nose sa sobom”, objasnio je Miloš Antić, zamjenik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice, i dodao:

”Pandemija nam je ukazala na važnost jačanja sopstvenog imuniteta i praktikovanje zdravih stilova života. Stoga smo u saradnji sa Kancelarijom za mlade Podgorice odlučili da se priključimo ovom kontinentalnom projektu i našim sugrađanima, sa fokusom na djeci i mladima, podignemo svijest o značaju redovnog vježbanja, ne samo tokom ove sedmice, već tokom cijele godine.”

Manifestaciju su okarakterisala nadmetanja u fudbalu, odbojci, basketu, ragbiju i šahu, kao i pokazni treninzi iz gimnastike i školice sporta za najmlađe.

Na odbojkaškom turniru učestvovale su odbojkašice Budućnosti Volley, Morače i Top Volley, a slavile su odbojkašice Budućnosti volley.

Za sve učesnike i takmičare obezbijeđeni su prigodni pokloni i nagrade.

”Želja nam je bila da lokalnoj javnosti predstavimo djelić sportsko-rekreativnih programa i mogućnosti iz široke lepeze ponude Podgorice i koristim priliku da zahvalim svima koji su nam pomogli da zajedničkim snagama poručimo: Budimo aktivni!”, zaključio je Antić.

izvor: Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice

Povezani članci