Banner

Budućnost volley kod kuće traži šansu u finalu

od Press OSCG
433 pregleda

Ako je suditi po svemu što se dešavalo u četiri utakmice koje su međusobno odigrali Budva i Budućnost volley, predstojeća, koja je na programu u ponedjeljak 18. aprila od 17 časova u Sportskom centru “Morača”, mogla bi da bude najzanimljivija od svih. Iako su Budvani – prošlogodišnji osvajači duple krune i pobjednici ovogodišnjeg Kupa – trijumfovali u sva četiri susreta protiv najvećeg rivala, Budućnost je svaki put bivala bar za nijansu bliža. U Budvi je u prvenstvu poražena 3:0, a u petak u prvoj finalnoj utakmici plej-ofa sa 3:1. U “Morači” je prvenstveni duel završen sa 3:1 za Budvane, dok je u finalu Kupa u “Verde Complex-u” bilo 3:2.

Sada je lopta prebačena upravo u dvorište Budućnosti, koja je domaćin druge finalne utakmice plej-ofa i koja tu traži svoju šansu…

“Smatram da u prvoj utakmici nismo bili na nivou na kojem možemo da budemo, puno smo griješili i to je rezultiralo lakom pobjedom ekipe Budve. Ako sjutra smanjimo greške i budemo imali energiju i želju kao u finalu Kupa, vjerujem da možemo da ozbiljno priprijetimo Budvi, a možda i iznenadimo. Za kraj bih pozvao publiku da dođe i da nas podrži, a mi im garantujemo dobru odbojku”, kazao je srednji bloker Budućnosti i reprezentativac Matija Ćinćur.

Na drugoj strani Budvani nemaju razloga za brigu – poveli su u finalu, a posljednjih godina neprestano dokazuju da im nema ravnog na domaćoj sceni. Nema sumnje, međutim, da će izabranici Miloša Markovića biti silno motivisani da kvalitet potvrde i u drugom susretu finala, te da naprave još jedan korak ka odbrani titule.

“Iako smo uspješno startovali finalnu seriju plej-ofa i poveli u trci za titulom, možemo biti zadovoljni samo rezultatom. Što se tiče same utakmice, osjetio se grč u obje ekipe uz dosta direktnih grešaka. Vjerujem da možemo i moramo mnogo bolje u Podgorici, jer očekujemo reakciju ekipe Budućnosti koja nije blistala u prvom duelu u Budvi. Stoga moramo biti maksimalno fokusirani i motivisani za ovaj meč da ne dozvolimo bilo kakvo iznenađenje i da trećom utakmicom, u Budvi stavimo tačku na ovu sezonu i proslavimo titulu”, rekao je reprezentativni srednji bloker Blažo Milić.

Rezultat uživo i statistiku možete ispratiti na ovom linku:
http://www.demowww.me/odbojka_web/site_cg/public/index.php/statistika/livestat

Finale plej-ofa

Ponedjeljak, 18. april – druga utakmica:

Budućnost volley – Budva (17.00h)

Srijeda, 20. april – treća utakmica

Budva – Budućnost volley (18.00h)

Povezani članci