Budućnost ulogu favorita prepušta Budvi, ali vjeruje da može do titule

od admin
5 pregleda

Budva i Budućnost Capital Plaza u nedjelju (18 časova) počinju finalnu seriju plej-ofa Prvenstva Crne Gore za odbojkaše.

S obzirom na to da je bila prva u ligaškom dijelu, Budva će imati prednost domaćeg terena u prvom meču i eventualnoj majstorici serije do tri pobjede.

“Očekujem izuzetno neizvjesnu i uzbudljivu finalnu seriju, i ubijeđen sam da nijedna od ekipa može slaviti 3:0 u pobjedama. Vjerovatno će se igrati i četvrta utakmica, možda i majstorica u Budvi. Budva je izuzetno kvalitetna ekipa, u ligaškom dijelu savladala nas je tri puta i uoči finalne serije važi za blagog favorita. Međutim, favorit je bilo i kvalitetna i iskusna ekipa Jedinstva uoči polufinalne serije, ali smo ih sa dvije maksimalne pobjede savladali i plasirali se u finale”, kazao je Radulović na današnjoj konferenciji za novinare.

FOTO: Savo Prelević

On je dodao da je njegov tim svjestan svojih kvaliteta i da ima svoje adute.

“Ukoliko budemo imali fokus kao u polufinalu, sigurno da imamo šta da prikažemo. Očekujem neizvjesne utakmice. Posebno me raduje što iz nedjelje u nedjelju naši igrači pokazuju sve veću zrelost, sve veći nivo kvaliteta. Ako nas podrži zdravlje, siguran sam da imamo šta da pokažemo u finalu, zašto da ne i da ove sezone dođemo do titule. To ovi momci sigurno zaslužuju, jer njihovo odricanje, rad i zalaganje na treninzima mora, prije ili kasnije, da dođe na naplatu. Vjerujem da je ova sezona prava, da konačno osvojimo titulu”, rekao je Radulović.

Radulović ističe da će u svakom finalnom meču odlučivati neke sitnice.

“Budva je izuzetno potentna ekipa i da napadački mnogo dobro izgleda. Dobro su pokriveni na svim pozicijama. Osnovni elementi odbojke, servis i prijem, odlučiće pobjednika u svakom meču. Ona ekipa koja bude bolje servirala i držala prijem, biće u blagoj prednosti na utakmici, odnosno finalnoj seriji. Imaće i prednost zbog iskustva u odnosu na naše mlade igrače. Međutim, i Jedinstvo je u polufinalu bilo još iskusnije, pa smo svaki set koji je bio u egalu riješimo u svoju korist, što je pokazatelj da momci, djeca, statasavaju iz dana u dan, da sve zrelije doživljavaju sve obaveze koje im se nameću. Vjerujem u svoju ekipu, vjerujem u ono što radimo i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo u prvom meču, kao i u kompletnoj finalnoj seriji”, zaključio je Radulović, koji može da računa na sve igrače za prvi meč.

Kapiten Bojan Radović istakao je da su pred ekipom Budućnosti jako važne utakmice.

“To su mečevi zbog kojih smo trenirali cijele godine i za koje se spremamo. Igramo protiv ekipe koja je u regularnom dijelu ostavila možda i najbolji utisak, jer je upisala samo jedan poraz. Međutim, imamo i mi svoje šanse, u plej-ofu sve kreće od nule, i nadam se da ćemo te šanse iskoristiti. Nadam se da ćemo i mi osjetiti barem djelić atmosfere nekadašnjih duela Budućnosti i Budve i da će se na kraju radovati pobjedi”, rekao je Radović.

FOTO: Filip Roganović

Korektor Podgoričana Milutin Pavićević kazao je da je Budva pokazala veoma dobre igre tokom sezone.

“Njima prepuštamo ulogu favorita, ali i mi imamo svoje šanse u finalnoj seriji. Nadam se da ćemo u nedjelju, pa i u narednim mečevima uspjeti da savladamo veoma kvalitetnu ekipu Budve. Pozivam i publiku da nas podrži u svakom meču. Očekujem veoma tešku i neizvjesnu finalnu seriju, želim sreći i Budvi i nama, a nadam se da ćemo mi ove sezone uspjeti da dođemo do željenog trofeja”, rekao je Pavićević.

izvor: Vijesti

Povezani članci