Branislav Milačić: Odbojkaši, moje duboko poštovanje!

od admin
3 pregleda

Za crnogorski sport 2019. godina počela je izuzetno uspješno. Još jednom su naši sportisti pokazali da su nešto najbolje što odgaja Crna Gora. Naša muška odbojkaška reprezentacija ostvarila je plasman na Evropsko prvenstvo,
a taj uspjeh odbojkaša granici se sa čudom. Reprezentacija države u kojoj ima samo pet odbojkaških klubova stala je rame uz rame sa najboljim evropskim reprezentacijama. Kako je to moguće?

Potpuno sam siguran da ovakav uspjeh ne bi bio ostvaren da nije kvalitetnog rukovođenja Savezom, da selektor nije bio kvalitetan i iznad svega da nemamo izuzetno kvalitetne igrače. Uz to, u reprezentaciji je morala vladati  izvanredna atmosfera. Zato svi oni zaslužuju velike čestitke i moje duboko poštovanje.

Sa najljepšim željama treba da ih ispratimo u Roterdam gdje igra njihova grupa, sa ubjeđenjem da su već postigli mnogo. Naravno, reprezentativci i mi navijači želimo više, ali sigurno nećemo biti razočarani ako se u tome ne uspije. Ovi momci u Roterdam moraju ići bez opterećenja, svjesni da se dušmanima ne može ugoditi.

Njihov uspjeh me inspiriiše da još jednom potenciram sportsku nadarenost crnogorske mladeži. Mentalitet i  karakter naroda koji živi u Crnoj Gori, kao i njegove fizičke predispozicije, bogom su dati za bavljenjem sportom. Očigledno da potencijala imamo, treba nam još nešto bolja materijalna osnova sporta i bolji stručni rad kako bi i ubuduće zadržali ovako visoku poziciju u svjetskom sportu.

Ne treba smetnuti s uma da je to vrlo težak zadatak, jer je konkurencija svakim danom sve jača i jača.

(tekst je dio kolumne poznatog fudbalskog stručnjaka Branislava Milačića, koja je izašla u izdanju Arene za 22.januar)

Povezani članci