Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
IntervjuReprezentacija

Bašić: Nadamo se plasmanu u osminu finala

Holandija – tamo gdje se krajem prošlog vijeka igrala najbolja odbojka, u zemlji bivših olimpijskih i evropskih šampiona, Crna Gora će pisati istorijsku stranicu na šampionatu Starog kontinenta.

Momci Veljka Bašića juče su u čuvenom briselskom Atomijumu saznali imenena rivala na prvom nastupu na Evropskom prvenstvu. Osim domaćina Holandije, protivnici Crne Gore u grupi D biće svjetski prvak Poljska, a onda i mnogo manje zvučni rivali poput Češke, Ukrajine i Estonije.

“Mislim da nije loše”, bilo je prvo što je za Dnevne novine rekao selektor Bašić nakon žrijeba u Belgiji.

“Holandija je domaćin i biće jako teško kod njih, jer se njihova igra zasniva na izvanrednom korektoru Nimiru AbdelAzizu, koi igra za Milano. Tu je svjetski prvak Poljska i uvijek je dobro igrati protiv jakih selekcija”.

A ostali rivali?

“A protiv ostalih nam ostaje otvoreno sve Češka, Ukrajina i Estonija su selekcije protiv kojih možemo da igramo, a Estonce i jako dobro poznajemo, jer smo igrali protiv njih u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Od tada mi smo mnogo napredovali, a njih ćemo analizirati i vidjeti kakvi su”, dodao je Bašić.

Kao debitant Crna Gora teško može biti favorit protiv nekoga na EP…

“U svakom slučaju i ove tri su dobre ekipe, favoriti su, ali najvažnije je da možemo da igramo protiv njih. Imamo priliku da napravimo lijepo Evropsko prvenstvo”, smatra selektor Crne Gore.

Da li to znači da možemo da se nadamo da će Crna Gora biti među četiri najbolja u grupi koji prolaze u osminu finala?

“Eh, sad… Idemo utakmicu po utakmicu. Nikada ne treba trčati prebrzo, pa ćemo da vidimo. Ali u svakom slučaju postoji nada to je činjenica”, zaključio je Bašić.

Evropsko prvenestvo igraće se od 13. do 29. septembra u četiri zemlje Holandiji, Francuskoj, Sloveniji i Belgiji.

Selektora Crne Gore pitali smo i da li je zadovoljan što će Crna Gora svoje mečeve igrati u Holandiji?

“Srećan sam zbog Vlada (Vladimir Dragojević, fizioterapeut u selekciji, prim. aut), jer on je želio Holandiju i od početka je govorio da ćemo ići tamo”, otkrio nam je Bašić.

“Lale” nisu moćne kao nekada, ali…

“Zemlja je to koja ima veliku tradiciju, uz Crnogorce su najviši ljudi u Evropi, njihova igra dosta se zasniva na snazi, ali vidjećemo. Nekada je kada igrate kući prednost, a nekad dodatni pritisak”, smatra Bašić.

izvor: Dnevne novine