Banner

Asteriks slavio u trileru sa Herceg Novim, šampionu Crne Gore potreban trijumf Gacka za prolaz dalje

U posljednjem kolu turnira u Zagrebu Herceg Novi osvojio bod protiv šampiona Belgije, u slučaju iznenađenja i pobjede Gacka nad ekipom Mladosti najviše u četiri seta, Novljanke nastavljaju borbu za gručnu fazu Lige šampiona

od Danilo
409 pregleda

Odbojkašice Herceg Novog izgubile su od Asteriks Beverena 3:2 (25:19, 20:25, 25:19, 19:25, 15:12) i sa dva poraza i pobjedom završile prvi turnir kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i dalje čekaju konačan rasplet grupe 1. Sa četiri boda, osvajačice duple krune u Crnoj Gori, biće drugoplasirane u slučaju pobjede ekipe Gacka protiv Mladosti rezultatom 3:0 ili 3:1.

Možda i najbolju partiju na turniru u glavnom gradu Hrvatske djevojke Milorada Krunića odigrale su u posljednjem kolu, u kojem osim od sopstvenog rezultata zavise i od ishoda posljednjeg meča turnira. Asteriks trijumfom u pet setova, nakon gotovo dva sata aktivne igre potvrdio prvo mjesto u grupi.

Oba puta naš šampion stizao je zaostatak, nakon velike borbe, ali se u taj-brejku tim iz Beverena serijom 3:0 odvojio na 14:11 i iskoristio drugu meč loptu. Hrabri dobra reakcija u četvrtom setu, nakon što je Asteriks parcijalom 9:3 zaključio prethodni dio meča, a utisak je da je prilika za jedno od dva mjesta koja vode dalje ispuštena u prvom meču, sa domaćinom turnira, ekipom Mladosti.

Veoma dobar meč imalo je nekoliko igračica Herceg Novog. Najviše poena osvojila je Ralitsa Vasiljeva, 16, po poen manje sakupile su Dijana Vuković i Kelsi Veltman, dok je 13 osvojila Oksana Jakušina. Ipak, to nije bilo dovoljno da se anulira sjajan učinak Iris Vos i Menon Stragier, koje su osvojile 23, odnosno 22 poena.

Belgijski tim kao prvi iz grupe ide u drugu fazu, a ekipi Mladosti za nastavak kvalifikacija dovoljan je bod u duelu sa Gackom, koji se igra od 20 sati.

Ukoliko osvoji treće mjesto na turniru u Zagrebu Herceg Novi će igrati sa ekipom Levaloa Pariz, dok će četvrtoplasirani tim igrati sa ekipom Karlovca.

Herceg Novi  – Asteriks Beveren 2:3 (19 : 25, 25 : 20, 19 : 25, 25 : 19, 12 : 15)

Zagreb, Dom odbojke Bojan Stranić. Gledalaca: 55. Sudije: Akindži (Turska), Valentar (Slovenija).

Poeni iz napada: Herceg Novi 56, Asteriks 59; Poeni iz bloka: Herceg Novi 10, Asteriks 7; Poeni nakon servisa: Herceg Novi 7, Asteriks 10; Greške protivnika: Herceg Novi 96, Asteriks 101.

Herceg Novi: Vonogova 6, Cenović (libero), Vasiljeva 16, Čabonenko 5, Jovović, Labović (libero), Tvrdišić, Vuković 15, Tuševljak, Balai 2, Veltman 15, Jakušina 13, Kolurbasi, Jonjev 1. Trener: Milorad Krunić.

Asteriks: Nojfenks , Kulberg 13, Overvoter 2, Vos 23, Kos 6, Vlahović 2, Stragier 22, Žilson, Debo, Krenicki 4, Debuk (libero), Vouters 3. Trener: Kris Vansnik.

Povezani članci