Andrea Spalević i odbojka – ljubav na prvi poen

od Mirjana
511 pregleda

Andrea Spalević je od ranog djetinjstva pokazivala ljubav prema sportu. Vremenom je shvatila da u odbojci može najviše da pokaže, a sada je jedna od najboljih igračica Druge lige Crne Gore, sa ambicijom da uskoro njen klub Ivangrad 2011. bude među prvoligašima.

Na odbojkaškim terenima ova dvadesetogodišnja Beranka već je cijelu deceniju.

Treniram već 10 godina, odnosno od samog osnivanja kluba. Sjećam se mog prvog treninga, tada je klub imao mnogo manje članova i sve je bilo drugačije. Prije nego što je naš trener Milovan Vešović osnovao klub Ivangrad 2011 drugih nije bilo u našem gradu“, prisjetila se Andrea sportskih početaka u razgovoru za Sportfem.

Odbojkom je počela da se bavi sa deset godina, a kako kaže, bilo je to slučajno.

Andrea Spalević sa trenerom Milovanom Vešovićem

U školi sam čula da se otvorio odbojkaški klub i pošla na prvi trening. Tog dana shvatila sam da je to sport kojim želim da se bavim i nisam se pokajala. Smatram da je za to zaslužan moj trener, koji je od prvog dana težio ka tome da od nas napravi prave sportiste i koji se sve vrijeme trudi da znanje koje ima prenese na nas“, dodaje Andrea.Kao djevojčica nije se bavila samo odbojkom.

Trenirala sam uporedo košarku i odbojku, ali poslije nekog vremena vidjela sam da mi odbojka više odgovara… Mislim da nisam pogriješila jer uživam na odbojkaškom terenu. Preporučila bih i djevojčicama da se bave odbojkom. To je sport koji jača tijelo, a vremenom i mentalne sposobnosti.“

U svemu u životu, pa i sportu, najvažnija je ljubav.

Smatram da kada neko zavoli neki sport teško da može od njega da se odvoji, pa iako se ne bavi aktivno tim sportom. Igram na poziciji korektora koja je, ujedno, po mom mišljenju, i najatraktivnija pozicija u odbojci i zato sam željela da se izborim za nju.“

Ivangrad 2010. pokušava da se plasira u elitno društvo crnogorske ženske odbojke.

U budućnosti težimo ka tome da uđemo u Prvu ligu, zadovoljne smo dosadašnjim rezultatima jer od početka sezone nemamo izgubljenu utakmicu.

U klubu je, kaže, odlična atmosfera.

Svi se međusobno podržavamo, samim tim što je odbojka kolektivni sport čini nas povezanim, čini da razmišljamo kao jedno. Osim toga u klubu su nastala i mnoga prijateljstva, družimo se i nakon treninga, super se slažemo“, priča nam mlada Beranka.

Andrea sa pažnjom prati dešavanja u crnogorskoj odbojci. Nada se da će i ženska selekcija uskoro zaigrati na velikom takmičenju.

U posljednjem kvalifikacionom ciklusu djevojke su pružile maksimum i šteta je što se nisu plasirale na prvenstvo Evrope. U sportu je kao i u životu nekada potrebna sreća koja je neophodna za vrhunski rezultat. Imamo kvalitetnu reprezentaciju, veliki broj djevojaka igra u dobrim timovima u inostranstvu i vjerujem da će nas obradovati već u sljedećim kvalifikacijama“.

Sportfem čita od početka i ističe da je takav medij nedostajao Crnoj Gori.

Želim da se zahvalim SportFem portalu koji podržava promociju ženskog sporta, jer sport treba da bude svima dostupan. Sport je veoma bitan jer nas podstiče da razvijamo socijalne vještine, podižemo samopouzdanje, stičemo disciplinu i emocionalnu kontrolu, a pored toga i fizički jačamo tijelo. Lijepo je imati mjesto na kojem može da se čuje ili pročita glas sportistkinja. Zbog rezultata koje su djevojke ostvarivale u prošlosti zasluživale su svoj kutak. Ideja je sjajna i vjerujem da ćete pomoći da javnost upozna što više naših sportistkinja“, zaključila je Andrea Spalević.

Izvor: sporfem.me

Povezani članci