Anastasija i Anja hrabro koračaju među elitom

Obje su izuzetno mlade - Anja Popović ima 17 godina i kapitenka je Akademije, a Anastasija Anđelić tek 16 godina

od Press OSCG
677 pregleda

Za dvije pobjede Akademije na startu debitantske sezone u Prvoj ligi, najzaslužnije su dvije djevojke čiji imena počinju istim slovom kao i ime kluba – Anastasija i Anja. Anastasija Anđelić je sa 25 poena bila najbolja u prvom kolu protiv Rudara, dok je Anja Popović imala svega dva manje. U drugom kolu i gotovo senzacionalnom trijumfu nad Galebom, zamijenile su uloge – Anja je upisala 17, a Anastasija 16 poena. Pritom, obje su izuzetno mlade – Anja ima 17 godina i kapitenka je ekipe, a Anastasija tek 16 godina. Zbog svega toga objema smo postavili ista pitanja u mini-intervjuu kojim smo željeli da ih predstavimo odbojkaškoj i sportskoj javnosti…

Da li si očekivala ovako dobar rezultat ekipe i ovako dobre sopstvene igre u prva dva kola elitnog ranga?

Anastasija: Iskreno sam očekivala dobre rezultate, tako da su pobjede već u prvom i drugom kolu sigurno veliki podstrek za dalji rad i dokaz da, ako ovako nastavimo, možemo da pariramo ekipama koje su u ovoj ligi već duži niz godina, s obzirom na trud i želju koju kao tim, zajedno sa trenerom, pokazujemo od prvog dana. Mlada smo ekipa i definitivno imamo potencijala da se nađemo u samom vrhu. Što se sopstvenih rezultata tiče, svakako da sam ušla u igru s namjerom da što više doprinesem ekipi, ali mogu reći da sam i sebe prijatno iznenadila dobrim partijama na samom početku.

Anja: Mi smo ekipa koja se odavno poznaje, složne smo i veoma smo uporne u svom radu. S obzirom na to da znam koliko truda i ozbiljnih treninga stoji iza nas, ovi rezultati nas i ne iznenađuju. Bila sam potpuno posvećena igri i zato mogu reći da sam prezadovoljna kako sam odigrala prva dva kola elitnog ranga.

Kako si odlučila da se baviš odbojkom?

Anja: Sve je počelo od šestog razreda osnovne škole. Do tada se nisam bavila sportom i imala sam želju da probam nešto novo. Preporuku mi je dala moja kuma i saigračica Ksenija Krunić. Kao mala nisam ni sanjala da ću doći do ovakvog uspjeha.

Anastasija: Odbojkom sam počela da se bavim sa osam godina i tada praktično nisam ništa znala o tom sportu, već je to bio sasvim slučajan izbor. Tada se i klub Akademija oformio i počeo sa radom, tako da sam odlučila da dođem na probni trening. Dopalo mi se već prvog dana i definitivno nisam pogriješila, ni u izboru kluba, ni u izboru sporta.

Kakve su ti ambicije, koji ti je cilj i šta očekuješ od odbojke?

Anastasija: Očekujem da, kako sazrijevamo i stičemo iskustvo, u Prvoj ligi i ostalim takmičenjima zabilježimo dobre rezultate i imam želju da se u budućnosti ostvarim u odbojci i napredujem što više.

Anja: Kao i uvijek ambicije su velike. S obzirom na to da smo novajlije u Prvoj ligi, cilj nam je da ostanemo u društvu najboljih, pa čak i da idemo ka osvajanju titule. Znamo da će biti teško, jer se tu nalaze ekipe koje se ističu kvalitetom duži niz godina.

Šta radiš u privatnom životu i šta te interesuje van odbojke, imaš li neki hobi?

Anja: U privatnom životu sam posebno posvećena školi (Srednja ekonomska škola ,,Mirko Vešović”), u kojoj nižem uspjehe kao i u odbojci 🙂

Anastasija: Iako mi je odbojka, uz školu, na prvom mjestu, završila sam i osnovnu muzičku školu tako da u slobodno vrijeme sviram gitaru, a volim i da se bavim drugim sportovima, čitam knjige itd. Kada se u potpunosti čovjek posveti treninzima, ostane jako malo slobodnog vremena za izlaske i druženje, ali uz dobru organizaciju ni to nije teško izvesti.

Povezani članci