Banner

Administrativni bord CEV-a usvojio mjere vezane za situaciju Ukrajini

FIVB sklanja Ligu nacija iz Rusije

od Mirjana
609 pregleda

Administrativni bord CEV-a usvojio je niz mjera kao odgovor na najnoviji razvoj rusko-ukrajinskog sukoba u cilju zaštite bezbjednosti svih učesnika i zainteresovanih strana, kao i integriteta svih CEV takmičenja, saopšteno je danas iz Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV).

Od danas do daljnjeg se u Rusiji i Ukrajini neće održavati događaji ili takmičenja u odbojci, odbojci na pijesku i odbojci na snijegu pod pokroviteljstvom CEV-a.

Štaviše, do kraja ove takmičarske sezone u evropskim kupovima, klubovi iz Rusije i Ukrajine će svoje domaće utakmice igrati na neutralnim terenima. Svi drugi evropski događaji koji bi se prvobitno trebali održati u Rusiji i Ukrajini u narednom periodu biće premješteni u druge zemlje.

CEV će nastaviti da prati situaciju i sva ažuriranja gore navedenih odluka će uslijediti u najskorije vrijeme, saopšteno je iz CEV-a.

FIVB sklanja Ligu nacija iz Rusije

Zamjena gradova domaćina biće objavljena uskoro.

Kao odgovor na pogoršanje situacije u Ukrajini, FIVB je danas obavijestio Odbojkaški savez Rusije da su dva kola predstojeće Lige nacija (VNL), koja su se trebala održati u Rusiji u junu i julu 2022.godine, odmah izmještena, saopteno je iz Svjetske odbojkaške Federacije (FIVB).

FIVB će nastaviti da pomno prati situaciju i sagledaće i druge događaje koji će se održati u Rusiji, uključujući Svjetsko prvenstvo za odbojkaše, koje je zakazano za avgust i septembar 2022.godine.

FIVB sluša sve zainteresovane strane, uključujući nacionalne federacije i u kontaktu je sa njima, i dijeli njihovu ozbiljnu zabrinutost za narod Ukrajine, saopšteno je iz FIVB-a.

Povezani članci