Banner

U Sofiji uspješno završena peta CEV trenerska konvencija

od Mirjana
100 pregleda

Peto izdanje CEV Konvencije za trenera završeno je u nedjelju u Sofiji, na kojoj su učestvovali predstavnici Odbojkaškog saveza Crne Gore – treneri Nikola RadomirovićBlažo Đuretić, Marijana StanićEmilija Obradović i Vladana Stojanović.

Foto: OSCG

Konvencija je zaključena nakon inspirativne jutarnje sesije, koja je uključivala kreativne radionice, podijeljenje u 25 radnih grupa, sa preko 160 učesnika iz 37 zemalja širom Evrope, koji su rješavali stvarne odbojkaške slučajeve, zasnovane na novim znanjima stečenim prethodnog dana tokom teorijskih i praktičnih sesija.

„Izazove“ koje su osmislili predavači – Ranko Rajević, Atsuši Katoa, Kare Mol, inspirisali su učesnike da rade u mješovitim grupama, gdje su morali da dovrše zadatke tražeći rješenja zajedno sa kolegama iz drugih zemalja.

U subotu, Dr Rajović, koji je otvorio dan, privukao je pažnju prisutnih objašnjavajući značaj neuronauke u sportu, posebno kroz stimulaciju mozga u ranom uzrastu. Rajović je istakao važnost okruženja u kojem obavljamo aktivnosti, a posebno treninga.

U drugoj teorijskoj sesiji, Atsuši Katoa dao je profesorima fizičkog vaspitanja i trenerima savjete o tome kako postati bolji razvojni treneri.

Dan u sportskoj dvorani Levski Sofija nastavljen je praktičnim sesijama, koje su vodila tri predavača uz učešće djece.

Tokom svake od sesija, prisutni su imali priliku da posmatraju različite vježbe, pristupe i metodologije, sa ciljem pronalaženja strategije (ili kombinacije strategija) koja bi bila najefikasnija u njihovom svakodnevnom radu sa djecom koju treniraju. Pored toga, treneri su mogli učestvovati u sesijama pitanja i odgovora sa predavačima, obraćajući se izazovima sa kojima se suočavaju u svom radu.

Subotnji program završen je događajem umrežavanja, gdje su učesnici imali priliku da se upoznaju sa kolegama odbojkašima iz različitih zemalja, razmjenjujući iskustva i znanja.

Predsjednik Bugarske odbojkaške federacije i član Administrativnog borda CEV-a, Ljubomir Ganev, pozdravio je učesnike na kraju konvencije.

„Hvala vam na vašoj posvećenosti. Treneri igraju najvažniju ulogu u razvoju našeg sporta. Vi ste prvi dodir djece sa odbojkom i imate kapacitet da ih angažujete, da se zaljube u igru. Nadam se da ćete nakon ova dva dana nastaviti sa sjajnim poslom koji radite.”

Foto: OSCG
Foto: OSCG
Foto: CEV
Foto: CEV
Foto: CEV
Foto: CEV